Като шанс от Господ определи присъдената служебна победа над Марек президентът на Беласица Костадин Хаджииванов.

Както е известно заради нередовности в тима на Марек, БФС присъди служебна победа на Бела в мача, който иначе завърши 1:1.

По този начин тимът от Петрич запазва шансове за оставане в А група. За тази цел в последния кръг Бела трябва да победи Ботев у дома, а Берое за загуби от Локомотив София като гост.

„Това не е някаква далавера, това е просто един невероятен късмет за нас, че по два пункта са нередовни. Може би Господ ни е дал втори шанс”, заяви известния с прозвището Коце Маца президент, който обясни и причините за решението на БФС.

„Главното нещо е, че медицинският лист е фалшификат, тоест този отбор не е минал медицински прегледи. Другият е, че на един състезател договорът не е заверен”.

„Нарушенията са безспорни, направени са справки и всичко е доказано. Това са безспорни факти”.

„Ако един случай е от такава важност, ще намериш всякакъв начин да разбереш. Няма какво да коментирам, аз питам ли как Спартак Варна победи Локо Пловдив и Славия във Варна и как Локо Пд игра като финал на Шампионската лига срещу нас, а във Варна с юношите”, каза Хаджииванов.

"Аз не питам, фактът е факт. Това е един невероятен късмет в наша полза, нищо повече. Ние само може да победим Ботев, а най-горещите ни молби трябва да са към господин Гигов, който да запази феърплея. Не е редно да им даде един боеви хикс (на Берое) и да останат в А група”.

„С играта си ние може да не заслужаваме да играем в А група, но и други отбори са така”.

„Ако Литекс спечели Купата на България и четвърто място гарантира участие в евротурнирите за Локо Сф”.

Президентът на Бела отказа да коментира положението около Горан Петров:

„Горан Петров не го коментираме, подал ли е оставка, не я ли е подал. Това са вътрешни работи, но в момента Беласица има по-сериозна работа”.

„Нека Локо София играе достойно. Аз мисля, че ще им дадат това, което трябва. Дано не съм прав, ще се извиня искрено. Всички президенти промениха мисленето си в последните години”.

„Този отбор с тази игра не заслужава да играе в А група. Ако се преборят сами нека останат. За това, че Господ ни дава някакъв шанс ние не носим никаква вина, нито футболния съюз, за да се изкарва, че се правят машинации”.

„При всички случаи няма да ни е лесно срещу Ботев, дано те не са мотивирани. Българските футболистите не са известни със своя професионализъм. Ние дали ще предлагаме премия на Локо, това са вътрешно-клубни неща. Не е редно медиите постоянно да обсъждат финансите”.

„Берое не е страна в случая. Не знам кой ще им пусне жалбата дори. Те не заслужават да имат лиценз, няма смисъл да говорим за нещо нелегитимно”, допълни Коце Маца.