Старши треньорът на Ботев Пд Светослав Гърков заяви, че дербито с Локо Пд в събота носи много голям заряд, дори понякога надминава срещите между Левски и ЦСКА. Наставникът на „канарчетата” добави, че нямам никакви претенции към главния рефер на двубоя – Антон Генов, като сподели, че той е един доказан съдия, който според него ще се справи с тази среща.

„Мисля, че всички мачове в първенството са важни. Но тук има малко по-голяма тръпка, дори понякога мачът между Ботев и Локомотив Пловдив може да засенчи Левски –ЦСКА”, каза Гърков.

„Нямаме проблеми. Може би само с Даниел Божков ще изчакаме. Такъв мач може да се играе и без да си тренирал, защото срещите с Локо Пд са само два пъти годишно. Ако се притесняваме, значи нямаме място на стадиона и терена, нали за това се готвим непрекъснато”, допълни наставникът на Ботев.

„Антон Генов е един доказан съдия, да се надяваме че и двата отбора ще спомогнат за нормалното протичане на мача. Президентът е този, който ще прецени, дали тимът заслужава да бъде премиран, а заслужаването значи победа”, завърши Светослав Гърков.