Последният ентусиазиран фен на бг футбола да бъде изгонен от стадиона! Под този бодър девиз очевидно е правена програмата за пролетния дял от първенството на А група. Съвсем отделна тема е, че подобен план никъде по белия свят не се пръква едва седмица преди мачовете да започнат. Това, дето се вика, отдавна сме го преглътнали... Но само любител на садо-мазото може да измисли толкова незабравими преживявания на поне три стадиона другия уикенд.

Петък, 27 февруари. Литекс- Славия. НАЧАЛЕН ЧАС:19.00!

Събота, 28 февруари. Черноморец- Ботев. НАЧАЛЕН ЧАС: 19.00!

Неделя, 1 март. Левски- Вихрен. НАЧАЛЕН ЧАС:19:30!!!

Добре. Не сме аборигени. Разбрахме, че една телевизия е платила майка си и баща си за продукт с адски странно качество. И заради налетите милиони същата тв може да си прави каквото поиска. Плаща и си поръчва музиката. Така е по нормалните държави. Нищо, че там програмата се прави близо година по-рано. Там се играе вечер. Да. Само, че на терена са Юнайтед и Ливърпул. Дори и Блекбърн – Хъл Сити да е мача пак няма нищо общо с нас. Защото там е различно. Много по-различно. Ама изключително много по-различно. И то все за феновете. Като започнем от градския транспорт и стигнем до нагревателите на седалките.

Справка в синоптичните сайтове показва, че другия уикенд ни очаква познатият кучи студ. Петък: минус 11/1, облачно, кратък снеговалеж. Събота: минус 9/1, облачно кратък снеговалеж. Неделя, минус 11/2, слънчево...

Стадионите у нас принципно са празни. И грозни. И полусрутени. Е? Не трябва ли да си любител на болките от камшици, за да пратиш горкия фен на мач при минус два-три градуса? Защото си гониш прайм-тайма. И то при положение, че цели 3 месеца същият нещастен фен си чака мача. Колко хорица ще се прежалят, за да мръзнат в Ловеч, в Бургас и на Герена?

Щом ще го правим като белите държави, айде първо да си ремонтираме другите неща, а после да гърбим запалянкото. Пак започваме нещо отзад-напред. И разгонваме фамилията на най-невинния по веригата. Много е готино мачът да се играе на лампи, но на стадионите ни дори чай не се продава. Прайм-таймът е ясен, но не е лошо освен тв-зрители, на стадиона да има някои и друг замръзнал човечец. При минус няколко градуса и лек снеговалеж фенът Шишо Бакшишо трябва да предложи на съпругата си Минка Свирката да идат на мач. Да вземат и двете си деца. Да стърчат от вратата на рейс 120 към Герена натам, после към 22,30 да се разхождат елегантно облечени и доволни от шоуто по бляскавото си шосе към Люлин 6. Преди мача Шишо да ги е почерпил с ход-дог и бира в някое от многото капанчета пред стадиона. Да са си прекарали добре.

Накратко. Защо в зимните кръгове не направиха мачовете по светло, та да е малко по-топличко и приятно за гледане на живо? Телевизията плаща, БФС и клубовете гепят. На някой пука ли му изобщо за зрителя с евтиното билетче от страничния сектор. За онзи зрител. Еееей там. Не го ли виждате. Малко вляво е седнал. Зад рекламното пано. С шапката от вестник. И с пакетчето семки. Е, как не го виждате, бе! Ей го там, сам е в целия сектор. И е нещастен. Защото най-хубавото на любимия ни футбол е пълния стадион.

Добре, който плаща, той поръчва музиката. Ясно, разбрахме го. Стига сте ни го повтаряли. Но и вие, в телевизията и в БФС, би трябвало да знаете, че дори Гугутка Заспалова по минижуп на околовръстното не приема чак всички прищевки на загорелия румънски тираджия.