Стефан Грозданов стартира с победа като старши треньор на Пирин. Благоевградският тим се наложи с 3:0 над Монтана в първата среща от 13-я кръг на А група. С много голям принос за гостите от Пирин бе Даниел Пеев, който реализира две попадения и изработи червен картон за Николай Николов. Третият гол за „орлетата” вкара резервата Калоян Стоянов.

Мачът ще се запомни с двата червени картона, както и с неотсъдената дузпа в полза на Монтана, която главният рефер Георги Кабаков проспа, след игра с ръка в наказателното поле.

Първото полувреме започна обещаващо, като двата тима сътвориха доста положения. Равностойната игра донякъде обаче изнерви играчите, което си пролича през второто полувреме. В 17-та минута гостите можеха да открият резултата. След центриране от корнер, Радослав Митревски игра с глава в наказателното поле, топката стигна до Георгиев, който уцели гредата, но топката излезе в аут.

Голът за Пирин обаче падна малко преди почивката от дузпа. Трифонов фаулира Драги Коцев в наказателното поле, а зад топката застана Дани Пеев, който реализира хладнокръвно за 1:0.

През второто полувреме страстите се нажежиха и в 64-та минута втори жълт картон и следователно червен получи Николай Николов, заради нарушение срещу Дани Пеев. Само три минути по-късно главният рефер Георги Кабаков изравни везните при изгонените от терена футболисти. Заради фаул на границата на наказателното поле срещу Мирослав Иванов, Митревски се запъти към душовете. В тази ситуация домакините претендираха, че нарушението е вътре в наказателното поле, но съдията бе категоричен.

И ако при тази ситуяция претенциите на Монтана може и да не са били на 100 процента правилни, то в следващата, при телевизионните повторения се видя добре, че Кабаков не свири дузпа за домакините. В 68-та минута футболист на Пирин игра с ръка в наказателното поле, след центриране от корнер, при това при резултат само 1:0 в полза на „орлетата”.

В 74-та минута Даниел Пеев се разписа за втори път в мача, след като се възползва от груба грешка на Монтана в центъра на терена, надбяга защитата и реализира за 2:0. Последният гол, който тотално довърши домакините дойде в самия край на срещата. Калоян Стоянов, който секунди преди това се появи на терена, вкара с удар от границата на наказателното поле за крайното 3:0.

По този начин, след трите реализирани гола и трите спечелени точки, Пирин заема 7-а позиция с 18 точки, докато Монтана е на 10-о място със 17 точки.