Старши треньорът на Локомотив София Стефан Грозданов заяви, че резултатът от първия мач с Рен не отговаря на реалните възможности на столичните „железничари”. В първия двубой от турнира за Купата на УЕФА французите се наложиха с 3:1.

„Резултатът не е благоприятен и той дава възможност на Рен да продължи нататък, но това не означава, че е реален”, каза наставникът на пресконференцията на френска земя.

Стефан Грозданов каза още, че ще пусне в игра футболистите, на които разчиташе през последните две години: „Дори ми се струва , че ще играем по-организирано от първия. Излизаме за победа. Въпрос на чест за нас е да играем добре срещу французите.”

„Не бива да се изненадвате, ако някой от играчите утре не се появи в мача с Литекс. Ще направим така, че силите ни да бъдат равностойно разпределени, защото се нуждаем от свежа кръв за мача с Литекс.”

На въпрос дали това че Рен ще излезе с резервите си ще помогне на Локомотив Сф, Грозданов отговори: „За слаби играчи във Франция не може са става дума, защото това би било унижение за тях. Колкото до Силвен Вилтор, той не ми направи кой знае какво впечатление в първия мач и едва ли е кой знае какво предимство, че няма да играе срещу нас.”

Стефан Грозданов добави, че въпреки доброто представяне до тук, може би поне на този етап летвата – влизане в групите е доста висока за Локо Сф.

Последният въпрос на пресконференцията бе, дали е възможен резултат 3:0 в полза на „железничарите”, старши треньорът каза: „Трудно е да се спечели с 3:0 на чужд терен дори и срещу български тим. Отборът ни обаче излиза с нагласата да се представи добре и да спечелим тази среща.”