Стефан Грозданов ще раздели Локомотив София на два състава за предстоящите проверки с 13-ия в холандската Ередивизие Хераклес и с изпадналия в края на миналия сезон от първа Бундеслига Алемания Аахен. „Железничарите” срещат холандците и немците в рамките на 24 часа в събота и неделя и това налага силите в състава да бъдат разпределени поравно.

Португалецът Аделино Лопеш се очаква да направи неофициален дебют с „червено-черната” фланелка в събота от 16 часа българско време срещу Хераклес. Десният бек подписа с Локомотив непосредствено преди отпътуването за Германия и е назад с подготовката си. По тази причина той не игра в първите две контроли тук.

Освен Лопеш срещу Хераклес ще се появят и други нови футболисти, които досега са участвали по-малко в проверките.

По-голямата част от основните си футболисти Грозданов ще запази за двубоя с Алемания в неделя от 19 часа българско време. Тимът от Аахен се подготвя много сериозно за контролата с българите, на която ще бъде направено официалното представяне на състава за сезона.

Очаква се на стадиона в Аахен да присъстват около 15000 зрители. По информация на Гонг немците дори ще преведат известна сума в касата на Локомотив, заради това че е приел поканата за спаринга.

Сайтът на Алемания отдавна е обявил проверката с българите, а преди това в града се предвижда бирен фест и други тържества във връзка с откриването на сезона. Вчера отборът на Аахен победи шампиона на Белгия Андерлехт с 1:0, което говори за сериозната класа на този отбор. От друга страна обаче Локо Сф постигна още по-престижното 0:0 с испанския Валенсия.

„Не бива да разваляме празника на домакините и за да ги уважим, ще пуснем срещу тях най-доброто, а което разполагаме”, смятат в лагера на Локомотив.

За състава на Алемания срещу третия в българското първенство се очаква да излезе за първи път българинът Тодор Колев. Нападателят на Славия ще играе една година под наем в германския тим.