Старши треньорът на Локомотив София Стефан Грозданов заяви, че съдията е трябвало да накара футболистите на Славия да играят.

„Локомотив допусна първа домакинска загуба, но в тези дербита всичко става. За наше нещастие този път резултатът не е в наша полза. На тежкия терен играхме бавно, с много разигравания и това не изненада Славия. Според мен, първият гол не знам дали е бил от засада или не, но беше решаващ за крайния изход от срещата”, сподели наставникът.

„През второто полувреме не се игра никакъв футбол или футбол, който подхожда повече за някаква селска група, отколкото за А група. Бяхме свидетели на безразборно ритане и симулации”, добави специалистът.

„Нищо фатално не е станало с тази загуба, защото никой не е застрахован от загуби. Но определено не само и лошото игрище беше причина за поражението,а именно бавните ни действия. По принцип имаме футболисти, които могат да измислят нестандартни неща по терена. Но днес всичките ни проблеми дойдоха от тази тромава халфова линия”, коментира старши треньорът на Локомотив София.

„Аделино Лопеш получи травма и трябваше да напусне, а излизането му наруши донякъде и синхрона в нашия отбор. Препоръчвам на всички, които твърдят, че съдиите имат благосклонно отношение към нас, да прегледат ситуациите в срещите със софийските отбори. И когато ги видят, ще разберат, че ние имаме право повече на претенции. Днес специално съдията трябваше да накара футболистите да играят, а не да лежат на терена”, каза специалистът.

„Липсваха ни Иво Иванов, който е наказан, както и Христо Златински, който е в болницата с хранително отравяне. И двамата играха срещу Левски, днес също щяха да бъдат на терена, но тези проблеми ги извадиха от групата”, завърши Стефан Грозданов.