Наставникът на Локомотив Сф Стефан Грозданов взе отношение по съдийския проблем в българското първенство в дискусионен клуб „Дерби”. Опитният треньор обаче зае коренно противоположна позиция в сравнение с тази на повечето футболни хора у нас.

„Съдиите ни страдат и от непрестанните нападки от страна на футболните президенти у нас, които драматизират всяка една тяхна грешка, и от отношението на техния шеф Борислав Александров. Той веднага ги наказва и след това ни пращат млади и неподготвени съдии. Ако аз наказвам така моите футболисти при всяка тяхна грешка, ще трябва да пускам юношите и тогава няма как да бъдем трети в класирането”, заяви Грозданов.

„Мога да кажа, че съдийството е много болна тема в българския футбол. Всяка елементарна грешка на един съдия се взима толкова надълбоко и всички около клуба плачат. Съдиите са хора и те правят грешки. Съдийството страда, страда дори и от този човек, който ги води. Защото и той има доста вина. Той не застава зад съдиите. Когато си началник, не може за всяка грешка да ги наказваш и освобождаваш. Пристигат нови неопитни и страхливи хора. Накрая може да извика някой от нас треньорите да свирим мач. От страхлив човек не става, нито треньор, нито съдия”, коментира съдийството в българския футбол Грозданов.

Той добави, че евроучастниците ни нормално са преживели емоционален спад след отпадането си от турнирите, но постепенно излизат от тази дупка.

Стефан Грозданов бе категоричен, че този сезон „железничарите” ще се боят за Купата на България, а не както бе в предишните две години. Наставникът сподели още, че в нападението се усеща липсата на Цветан Генков.

„Колкото до мача с Раднево, мисля, че Локомотив трябва да се хвърли за купата, защото миналата и по-миналата я отписахме. Може би съвсем малки промени ще има. Иначе основните футболисти ще отидат в Раднево и ще играят за победа”, заяви Стефан Грозданов.

„За изненада не мога да говоря. Това е равнището на отбора. Този емоционален пик, който получават отборите в европейските турнири, а след това се получава спад. Такъв има и в Литекс и в ЦСКА напоследък, а най-големият беше след отпадането на Левски. Мисля, че след като отминат няколко мача тези отбори ще продължат добрия си ход в първенството”, допълни специалистът.
„Моето мнение е, че все още липсва изявен голмайстор на отбора. Генков ни липсва. Все още не мога да кажа че сме намерили заместник. Явно неговата липса се чувства и се опитваме с наличните средства да я преболедуваме. И моето желание е да се освежава постепенно отборът. Внимателно и разбира се с хора, които заслужават.

Лошото е, че футболистите, които пристигнаха през лятото все още не са свикнали и с целите на Локомотив, докато ние искаме да играем в европейските турнири и още им е трудно, но ще преболедуват”, каза още Грозданов.

„Тези футболисти изглежда психически не могат да издържат на този натиск и от пресата, както беше например в последния мач тук, в който се решаваше първенството. Има едно презадоволяване. Аз даже има давам един пример – Фиго – един човек, който има всичко, а като го видях как тича на мача в Москва, Ясно е, че всичко е характер и манталитет”, завърши наставникът.