След като се подготвяха в чужбина и играха контроли, които няма как да са били проследени от голямата част от привържениците на футбола в България, грандовете ЦСКА и Левски се представиха в последните дни на широката аудитория. ЦСКА с двубоя за Суперкупата на България срещу Литекс, а Левски с престижната контрола срещу Вердер.

И се харесаха на своите фенове. Първо, беше любопитно да видим моментното състояние на „червените“ след безкрайно тежките два месеца на финансова несигурност и неприятности. Видя се, че Димитър Пенев отново е на път да налучка ваксата. Къде с млади и доскоро никому неизвестни момчета, къде с футболисти от старата гвардия, но хъсът и желанието бяха налице, а и стилът на игра се понрави.

Новият вид на Левски при Вили Вуцов също бе интересен. А когато се изправиш срещу реномиран европейски тим като Вердер, дори в контрола, и го изпуснеш, когато си играл близо едно полувреме с човек по-малко, значи и ти притежаваш класа.

ЦСКА и Левски дадоха тон за песен на всички останали и обнадеждиха своите многобройни фенове, че предстои интересен сезон. Защото когато грандовете са на ниво, то целият български футбол може да гледа напред с надежда.