Вратарят на Левски Георги Петков смята, че е нормално точно „сините” да бъдат българският участник в Шампионската лига.

„След като Левски е единственият отбор, който е играл в Шампионската лига от България е нормално пак ние да пробваме. Давани се такава възможност, трудно ще бъде, но се надявам да успеем. Ако влезем в групите няма да бъде като миналия път. Сто процента съм убеден в това”, отсече един от лидерите на българския участник в Лигата специално за Гонг.

„Видяхме и на Европейското първенство, че такива отбори, които никой не очаква да стигнат до полуфинал успяват. От нас зависи, дали ще играем добре. Разбира се, трябва и малко късмет”, заяви Гошо Петков.

Футболистът на Левски коментира и първите дни от подготовката под ръководството на Велислав Вуцов.

„Тежко е. Първите десет дни винаги са трудни. Не е за първи път, добре знаем, че трябва да минем и през това”, допълни вратарят на „сините”.

„В Левски има доста нови попълнения. Ръководството трябва да прецени, кои играчи ще останат от тях. Сега е лесно да се тича, после ще видим, когато започне играта с топка”, отбеляза Петков.

Играчът с номер едно на „Герена” сподели, че е доволен от привличането на Георги Иванов и Георги Христов в „сините” редици: „Надявам се с Гонзо и Христов Левски да има повече самочувствие в атака. Важно е младите да се учат от тях и естествено да вкарваме повече голове.”

„Не желая да коментирам ЦСКА. Не ме вълнува този отбор. Ако останат в А група, ще са ни основен конкурент заедно с Литекс. „Оранжевите” имат нов треньор, който е доказано име. Дано Мъри ги научи да играят добре, защото разполага с добри футболисти”, продължи Георги Петков.

Стражът каза за пореден път, че е взел много трудно решението да остане в Левски през следващите четири години. След края на миналия шампионат националът удължи договорните си отношения със „сините”.

„Не искам да ни се паднат три отбора за Шампионската лига. Два английски и един турски”, завърши интервюто си за Гонг Георги Петков.