Настоящият треньор на Левски Георги Иванов отново потвърди, че през зимата ще бъде заменен от Димитър Димитров-Херо. Той пак сподели, че "сините" нямат нужда от предварителен договор с него, защото имат мъжката му дума. 

"Аз два пъти вече съм говорил с Херо, неслучайно помощникът му тук, за да му е по-лесна работата. Нормално е, когато има принципи един човек, да се съобразим с това. Аз като професионалист го разбирам." 

"На мен и на много други хора ни се искаше да дойде веднага, но ние сме си стиснали ръцете за януари. Херо ще има достатъчно време да се запознае с отбора, в постоянен контакт е с мен и Петър Колев и знае футболистите в какво състояние са." 

"Ако нещо не се случи, все пак никой не може да каже какво ще стане след два месеца, в живота всичко се случва, но според мен Херо е мъж на място и ще дойде през януари. Не смятам, че договор ни е нужен, след като имаме неговата дума." 

"Не мога всеки ден да опровергавам спекулации. Не ми е в природата всеки ден да говоря пред камерите и да отричам неща. По-важно от говоренето е да вършим работа. Когато човек много говори, не си върши работата. По-добре работи, а после говори", сподели Иванов пред ТВ7. 

Той говори и за своето решение да дойде на "Герена". Гонзо беше единственият бивш кадър на "сините", който се съгласи да се завърне след тежкия минал сезон в отбора, без да се замисля, въпреки успешния му престой в Черно море.  

"Никога съм нямал съмнения да се върна в Левски, знаех, че ще имам много трудности. Имахме ужасяващ сезон, а и знаех каква ще трябва да е политиката ни, да режем бюджета." 

"Аз си построих къщичката във Варна сам, смятам и тук да е така. Но ми трябва малко време. Особено във футбола трябва да създадеш колектив и връзка между тези играчи, всеки да знае позицията си на терена и да прави нещата инстинктивно. Хората искат 2-3 години да изградят отбор, а от нас го искат за 2 месеца. Мисля, че взимаме адекватни решения", сподели още Иванов. 

Той говори и за назначаването на Пепе Мурсия през лятото. Испанецът изкара само три мача начело на отбора, преди да бъде уволнен в началото на август. 

"Грешка е до там, че не познавахме Пепе Мурсия, докато не влязохме в преговори с него. Той беше трети или четвърти вариант и дойде неподготвен за обстановката. Не е уволнен за резултатите му, а за методиката му, която не е подходяща за нашия отбор." 

"Убеден съм, че всички треньори, които са били в Левски, имат качествата, но в крайна сметка за да си тук, трябва да имаш знания и авторитет. Трябва да имаш психология, за да знаеш как да се отнасяш към всеки по отделно. Когато един треньор изпусне някой от тези моменти, започва да има проблеми в Левски", сподели още Гонзо. 

Той говори и за предстоящото дерби с ЦСКА, както и с родния му тим Локомотив Пловдив. Иванов е доволен от развитието на тима до момента, въпреки лъкатушенето в резултатите, особено в началото на сезона. 

"Първо, не мисля за мача с ЦСКА, защото преди това имаме мач с Локомотив. Цялата ми мисъл е към мача с пловдивчани. Винаги дербитата ни с тях е върхът в България, фенската маса е достатъчно голяма, за да е истинско дербито и след мача ще видим кой е по-добрият." 

"Не смятам, че имаме комплекс. Ако трябва да съм честен, нормално е ЦСКА да влиза с по-голямо самочувствие, защото са спечелили вече пет поредни мача. Този мач обаче ще е съвсем различен и нашият отбор ще подходи мотивирано и сериозно, за да прекъснем тази серия." 

"Много хора в началото не ни брояха за конкуренти за първите три места, а можехме да сме и втори. За мен е най-важно да придобиваме игрови облик и да сме подготвени физически и психически. Ако не научиш отборът да играе добре, може и да спечелиш един мач, но после ще губиш и обратното." 

"От мач на мач намираме ритъм и след тези два мача ще разберем каква ще е целта ни. Ако спечелим тези два мача ги спечелим, можем да атакуваме и титлата, а преди това искахме да влезем само в тройката." 

"Всеки човек има цели и амбиции, но аз не обичам да правя дългосрочни планове. Важно е настоящето, ако си постелем в него добре, бъдещето също ще е хубаво. Всичко зависи от днешния ден", сподели още Иванов.