Спортният директор на Левски Георги Иванов-Гонзо заяви, че му се е искало да се запази ядрото на отбора от последния сезон, но клубът трябва да се съобразява с положението, в което се намира, и намаления бюджет.

"Не бих казал, че нещо ме притеснява, днес е първи ден," заяви пред медиите Иванов, на първата тренировка на "сините". "Целта не е да вземем 10 човека за да ги покажем, целта е да вземем играчи, с които да направим колектив. Не може всяка година да вземаме различни. На много от играчите им свършиха договорите, нормално е да се разделим и с тези, от които не сме доволни. Честно да ви кажа, омръзна ми всеки път да правим нов отбор, но положението е такова. Трябва да се съобразяваме."

Що се отнася до очакваните нови попълнения, той добави: "Много рано започваме, футболистите още са в почивка. Предлагаме и намалени параметри, но все пак гледаме футболисти, и се надявам да подпишем с някои. Предложили сме на Махмут и Апия, очакваме отговора им. Трябват ни футболисти, които да са гладни за победи. Целта на Левски във всеки мач е да побеждава. Вече работим с по-малки параметри, бюджетът за първия отбор е намален с 50 000 лева на месец."

Гонзо даде кредит на доверие на треньора, и обясни, че българските играчи вече са се променили:"Стойчо Стоев има цялото време на света да работи по начина, по който иска. Нормално е да не му е лесно, с толкова малка група футболисти на първата тренировка. Искам да ви кажа едно нещо, Левки няма да се моли на никой. Говорихме с много български футболисти, които искат да изчакат. Футболистите се промениха и вече се пазарят за по 1000 лева. Много са малко свободните футболисти, които имат качества за Левски."

"Трябва да забравим финала, който изгубихме, това най-вероятно се случи, защото играхме във втората шестица, и не можехме да поддържаме високо ниво. Миналата година първенството беше в такъв формат, че разделението на шестиците дойде след 22 кръга. Ако ние бяхме в първата шестица, със сигурност щяхме да се представим много по-добре," завърши по болезнената тема Георги Иванов.