Спортният директор на Левски Георги Иванов – Гонзо не скри своето разочарование от обявенат по-рано днес раздяла със старши треньора Стойчо Стоев. Шефът при „сините“ заяви, че е доволен от работата, която е свършил заедно със Стоев, и затова чувства огорчение от развръзката. Гонзо добави, че той продължава работата си на Герена. 

„Поводът не е добър. Всеки път, когато се сменя треньор в Левски, интересът е голям“, започна Иванов. „Специално за мен денят не е добър. Като спортен директор на Левски искам да изкажа благодарност към Стоев за работата, която свърши. За мен е огорчение, че той си тръгва“, каза Гонзо.

„Имахме тежки моменти и се радвам, че оставихме една стабилна основа. Знаете, че лятото започнахме с 10 човека. Сега Левски е стабилен клуб, който показва добра игра. Благодарим му. Но това е футболът и треньорската професия“, добави той.

„Казах, че за себе си имам повод за размисъл дали да остана след края на сезона, при положение, че УС на Левски взе решение за смяната на Стоев. Аз трябва да водя разговори с бъдещия треньор на Левски. Стойчо Стоев свърши много работа за Левски. При положение, че Стойчо си тръгва, не мога да си тръгна и аз. Тези хора, които са сега в отбора, ги доведохме ние“, добави Стоев.

„Преговаряме с треньори. Ще видите избраника в понеделник. Не мога да го кажа сега“.

„Идеята бе Стойчо Стоев да изкара до края на сезона. Но след днешния разговор се разбрахме Стоев да остане само за Пирин. Стоев не е освободен заради загубата от Локо Пд. Това е решенията УС, който гласува така“.

„УС има устав, според който той може да гласува и да смени треньор, директор и т.н. Моето предложение бе друго. Но аз казах лошата новина на Стоев. Той самият може да е горд с работата си в Левски“.

„В Левски няма изобилие от пари. Днес клубът плати около 230 000 лева към НАП. Това не значи, че имаме пари да привличаме играчи, които желаем. Няма да освободим никого. Няма финансов рай. Не мога да кажа дали на новия треньор ще му се осигури бюджета, който иска. Ще привличаме свободни агенти. Отборът е стабилизиран от гледна точка на това, че плаща редовно заплати. Развиваме и 8 души юноши. Ако бяхме взели играчи на по 25-26 години може би резултатите щяха да са по-добри. И когато и да си тръгнем, ще знаем, че сме оставили стабилна основа. Има играчи, които все още не могат да покажат потенциала си. Необходимо е време. Минахме през много трудности и никога не сме се оплаквали. Левски трябва да изпрати Стоев подобаващо. Ние сме разбрали по взаимносъгласие. Напрежението за всички е в повече. За Левски една загуба е трагедия. Левски и Стойчо Стоев се разделят добър начин. Призовавам феновете в Благоевград да го изпратят подобаващо".

„Явор Вълчинов може би ще напусне. Ще държа да има двама българи помощници в екипа на новия наставник“, завърши Иванов.