Спортният директор на Левски Георги Иванов – Гонзо обяви, че е нормално след загуба на „сините” да се правят трагедии.

„Нормално е след загуба в Левски да се правят трагедии, но ние сме си взели нашите поуки и сме си направили изводите. Надявам се тази седмица, която започва да завърши с успех за нас”, коментира спортният директор на Левски.

„Аз се притеснявам не от самите отбори срещу които играем, а от нашия. Ако футболистите изпълнят, това което искаме от тях и играят така, както могат не се съмнявам, че ще победим ЦСКА и Черноморец”, добави Гонзо.

„Опитваме се постоянно да изчистваме грешките, които допускаме. Самите футболисти осъзнават, че не играят по най-добрия начин. Надявам се в мачовете, които ни предстоят Левски да покаже ново лице. Отборът има мачове, в които играе, както никои не иска”, сподели Иванов.

„След втория мач с Дебрецен казах, че искам да играем постоянно. Левски трябва да си оправи тактически играта. За България пак съм сигурен, че ще станем шампиони, защото загубата от Локомотив София не е фатална. Футболистите постоянно трябва да играят преса. Не съм съгласен, че Локомотив София са ни надиграли по категоричен начин”, заяви спортният директор.

„Просто те от три положения, вкараха два гола. Трябва да се промени манталитета на тези футболисти и те да разберат, че за Левски всеки един мач трябва да се играе, като на финал. В Левски не идват случайни футболисти. Не може да си резерва в Локомотив Пловдив и да заиграеш в Левски”, допълни Гонзо.

„За Георги Христов най-трудно е да си промени манталитета. Променяш се с победите и загубите. Нормално е един човек да израства. Аз не бях доволен от играта на футболистите още на мача със Славия и им го казах. Явно те не си взеха поука и сега видяха, че когато не играеш на 100% и нямаш агресия в играта е нормално да загубиш. Убеден съм, че нещата ще се променят, защото мач с мач не си прилича. Самата настройка на футболистите е друга. Аз гледам позитивно на нещата”, каза Георги Иванов.

„За момента това са футболистите и ние трябва да извлечем най-доброто от тях и те трябва да доказват всеки ден мястото си в Левски, ако те сами не го осъзнаят няма човек, който да ги промени. Не казвам, че футболистите в Левски са слаби. Ще разчитаме на тези футболисти, които са в Левски. Всеки треньор прави схемата според играчите, които има. Такава ни е селекцията и всеки треньор има своите виждания. Ратко има просто други виждания. Ние избираме футболистите, които са в най-добра форма в момента”, коментира Гонзо.

„За мен е недопустимо футболистите да са уморени. Хората е нормално да негодуват, когато отборът не печели и не им харесва играта. Натиск имаше още от първия мач, в който ние с Ратко поехме отбора. Ние като отбор и колектив сме готови да помогнем на Иван Найденов от Спартак Варна. Не сме се чували с Тодор Батков. Футболистите, които са в Левски са най-добрите в България и аз стоя зад думите си. Може би от загубата от Локомотив София спечелихме. Ратко работи много и показва неща на футболистите, които едва ли са виждали. Мести ги от пост на пост. Ратко влага много енергия в това, което прави. Ножът вече е опрял до кокала. Загубата от Локомотив София не е страшна. Нормално е в един мач да има грешки, защото иначе няма да паднат голове. Ако не бях оптимист нямаше да се хвана на тази работа”, разкри спортният директор на „сините”.

„Не може след мача с Локомотив София всичко да се обръща. Нито отборът трябва да се зачерква, нито треньорът. В школата нещата вървят добре. Имаме доста идеи, които ще се реализират след Нова Година. Ще разчитаме на Табаков и Балджийски в следващите мачове и ще им даваме шансове. Пътят на Левски е да развива школата си и да разчита на нея. Нормално е да ми е тежко. Аз съм се радвал, когато тези футболисти са се побеждавали. Прогнози за тези, които играят Еврофутбол. Никога не ми е било интересно и не ми е тръпка това нещо. Аз съм спокоен за бъдещето на Левски. Неминуемо резултатите ще дойдат”, завърши Георги Иванов.