Спортният директор на Левски Георги Иванов - Гонзо, разкри на пресконференцията преди старта на подготовката, че селекцията на клуба е готова на 90 %. След подписването с Базил де Карвальо, както и намирането на още един играч, “сините” ще бъдат напълно готови за следващия полусезон.

“Нещата са такива, каквито искаме, поне 90 процента от трансферните цели са изпълнени. Искаме още един футболист. С намирането на този човек, нашата селекция ще приключи. Ако подпишем с Карвальо и намерим човек отляво, селекцията ще приключи”, сподели Георги Иванов - Гонзо.

Относно Гара Демебеле и евентуалният му трансфер, Георги Иванов каза: “Докато няма трансфер Гара Дембеле е наш футболист, той се прибира утре. Ако не излезе оферта, която да задоволява всички, той остава при нас. Гара Дембеле има призовка за 11-ти и мисля, че това не е проблем и нещата ще се развият благоприятно. Дембеле имаше забрана да напуска България, след като се върнахме във Франция. Като цяло, след като той се прибере, всичко ще отпадне. Дембеле има договор с нас, докато не стане факт един трансфер ние не можем да го коментираме. Ако той остане, смятам, че ще бъде същият футболист, какъвто го виждахме през изминалите месеци. Такъв е характерът му. Никой не иска да се разделя с добрите си футболисти, но явно, че интересът към Дембеле е голям. Ако няма оферта, той ще остане и ще играе с Капвальо в атака.”

“Имаме идея да върнем Грийн в защитата, защото взимаме Даниел Димов, затова се отказахме да взимаме стопер. Веселин Минев няма реална и конкретна оферта, каквато ние искахме. Самият той имаше желание да бъде трансфериран, но при положение, че няма оферта, остава тук.”

“Жоазиньо изобщо не е коментиран за продажба”, повече от категоричен бе Георги Иванов, който добави, че ще бъдат продадени един, най-много двама играчи на Левски през зимата.

Спортният директор уточни, че в Левски няма неизплатени заплати, каквито проблеми има в други клубове у нас и добави: “През първия полусезон имахме много малко време за тренировка. Сега, след като преминат лагерите, цикълът за тренировки ще е по-голям. Левски ще бъде по-силен. Първо е целта да станем шампиони. Да направим един отбор, който да побеждава и да има бъдеще. Имаме цели да станем шампиони и мисля, че не е невъзможно, продължаваме и за купата”.

Малко преди края на пресконференцията за началото на зимната подготовка, Георги Иванов уточни, че капитан на отбора ще бъде Христо Йовов, а след това Владимир Гаджев.