Мениджърът на Левски Георги Иванов даде интервю за сайта Gong.bg, в което засегна подготовката на „сините” в Каварна, последните трансферни новини и тяхното отразяване от медиите. Той не пропусна да отговори и на тези, които написаха, че националният селекционер Станимир Стоилов има някакво отношение към тренировъчния процес на шампионите.

-Завърши ли сагата „Христо Йовов”?

- Първо, сагата беше само по вестниците. Аз вече няколко пъти казах, че с Ицо Йовов се бяхме разбрали през декември месец. Беше болен, а болестта му съвпадна с пътуването ни до Каварна. Това ви даде още по-голям повод, за да пишете, че е в Букурещ. Истината е друга, Ицо имаше вирусно заболяване и аз лично го освободих, преди да тръгнем на лагер, за да може да се оправи, а и да не зарази част от играчите.

- Не приемате ли, че и румънската преса, твърдеше непрекъснато, че Йовов е сигурен за Стяуа?

- Мисля, че досега съм бил коректен с вас. Казвал съм това, което е истина. Явно вие предпочитате да вярвате на румънските журналисти и на техния президент, който говореше глупост след глупост. Аз повече за Ицо Йовов няма да коментирам. Пак казвам, че имах разговор с него още декември месец, в който всичко беше решено. Сага нямаше, сагата си я измислихте вие сами. Като сага, сага е нямало.

- За да я завършим, ако все пак е имало такова нещо, в какво състояние е Йовов, здрав ли е?

- Вече е по-добре, но той трябва да тренира индивидуално, за да може да навакса това, което другите футболисти тренираха. Той има няколко тренировки за наваксване. Мисля, че ще тренира два или три дена отделно.

- Започва ли сагата „Живко Миланов във Васлуй”?

- Живко отиде в Румъния, за да се разбере за своите условия и да мине медицински прегледи. Всичко между двата клуба е договорено, така че надявам се до довечера всичко да приключи.

- Този трансфер пречи ли ви да комплектовате състава на Левски за пролетта?

- Нормално, Живко е футболист, който през годините се наложи, като име и като важна част отбора. Нормално е всеки добър футболист, който напусне отбора да ни липсва. Аз мисля, че Левски има добри футболисти, които да го заместят и да не се усети неговата липса.

- По-лесно ли му е на старши треньора Георги Иванов, когато работи по програма изготвена от националния селекционер Станимир Стоилов?

- Вижте, вече толкова глупости има по медиите, че чак не искам да ги коментирам. Мъри прави програмата на Левски толкова, колкото аз я правя на националния отбор. Аз с Мъри съм в добри отношения, но пак ви казвам, че това са пълни глупости и измислици, че Мъри по някакъв начин е направил подготовката на Левски. Доста медии, бих казал, че станаха жълти. И всеки, кой каквото иска, това си пише по вестниците и сайтовете. По някакъв начин това е неуважение към самите спортисти и клубовете. На никой не му е приятно всеки ден да чете измислици по вестниците и хората да се чудят, кое е истина, кое не е.

- Свършихте ли заплануваното за подготовка за началото на лагера?

- От началото на подготовката вървим по план и програмата, която сме съставили. Времето по никакъв начин не ни е попречило. Благодаря още веднъж на кмета на Каварна, че ни предостави тези условия, терените и хотелът. Изобщо всичко е перфектно до този момент. Времето започна да се разваля, но ние знаехме, че в България не може да разчитаме, че през зимата ще е 20 градуса всеки ден. За момента всичко е добре.

- Да не се скарате с кмета на предстоящия мач между спортно техническите ръководства на двата отбора?

- Мисля, че този мач е повече за удоволствие и няма опасност да се скараме с домакините. Ние сме в перфектни отношения с ръководството на Калиакра и с кмета на Каварна. Този мач е просто едно удоволствие за нас, а пък и ние да потренираме малко.