Шефът на Левски Георги Иванов – Гонзо сподели, че след мача с Локомотив София в понеделник в тима ще пристигне дефанзивен халф, който е с визитка и име. Новият играч може би ще е готов да се впише в състава за предстоящите мачове от Лига Европа срещу АИК Стокхолм. Жребият, теглен в Нион, определи Левски да се изправи срещу шведите в битка за влизане в групите на турнира.

„Явно тази година такава ни е съдбата, да срещаме само шведски отбори. Като цяло мисля, че Левски игра в двата мача добре, срещу този съперник. Това, което знаем засега за АИК е, че не са във форума и не вървят добре в първенството, но това не трябва да ни успокоява. Ако си решиш двубоя в първия мач, след това ти е лесно”, сподели Гонзо за Гонг.

„Има умора, но тя е приятна, защото след победите над ЦСКА и Калмар, футболистите са в малко приповдигнато настроение, но времето за радост е кратко, тъй като при този сгъстен цикъл, не ти остава много време за това. Следва мач с Локо Сф и мислим как ще победим.”

„Ицо Йовов е един от най-добрите играчи в нашия отбор. Първоначалните прогнози са, че ще отсъства около 22-23 дни, но ще се опитаме да го вдигнем и по-рано на крака. Тежък удар за нас, но в професионалния спорт е така”, каза още Георги Иванов.

Колкото до евентуалното ново попълнение в Левски, Гонзо каза: „Ще дойде добър футболист - с име и визитка, за поста дефанзивен халф. Скоро ще видите кой ще дойде, надявам се този трансфер да се осъществи. Той ще дойде след мача с Локо Сф и е нормално за мачовете с АИК да е на линия.”

„Това, което аз искам е да вдигаме нивото на отбора, а не да пълним бройката. Ако има вариант, с някой футболист може да се разделим по взаимно съгласие, но няма да продаваме, защото имаме тежки мачове. Надяваме се да влезем в Лига Европа и ако продължим, ще изиграем 29 мача, така че по никакъв начин няма да се разделяме с играчи.”

„Не вярвам футболистите да си повярват. Това е нашата роля, ние да се опитаме да им внушаваме, че това са малки крачки”, уточни Гонзо.

Колкото до наказанието, наложено му от Дисциплинарната комисия, Гонзо сподели: „Футболният съюз има правилници, те трябва да бъдат спазвани. Не казвам, че не трябва да бъда наказан, но реално те не спазиха правилника. Сигурно, ако бяха застанали 60 човека, които ги псуват по най-долния и гнусен начин, не знам как щяха да реагират. Не смятам, че по тази точка трябва да бъда наказан.”

„Нашата публика винаги ни е подкрепяла. Хубаво е, че публиката се завръща. Надявам се и в следващите мачове да задържим това ниво, за да идват още хора и да ги радваме”, завърши шефът на Левски.