Левски победи с 2:0 като гост Брестник и се класира за осминафиналите за Купата на България, където ще срещне Черно море във Варна в неделя.

Ето какво заяви треньорът на Левски Георги Иванов-Гонзо след мача в Пловдив:

„Използвахме днес доста млади момчета и видяхме, че на тях може да се разчита. Доволен съм от старанието, все пак играхме на много тежък терен, все пак някои от тези момчета днес направиха дебют.

Не рискувахме с тях, защото това е бъдещето на Левски, така че това се яви един мач, в който трябваше да проверим качествата на тези футболисти и за втори път казвам, че те оправдаха доверието, което им бяхме гласували. Гошо Ангелов, заедно с Табаков и Балджийски направиха един добър мач.

Дениран Ортега още е футболист на Левски. След като приключи сезона, на 17 имаме последен мач с Лацио, ще решим какво да правим. Не че решението не е взето, но няма смисъл да го обявяваме, след като има още мачове.

Бензукан има разтежение в адуктора. Много станаха тези травми, но това е част от футбола. Имаме много контузии, но се надяваме бързо да се оправят.

В неделя трябва да победим задължително. Имаме цели, които следваме. В първенството изоставаме с точките, но се надявам втория полусезон да ги наваксаме.

Мачът за купата е по-различен от този за първенството – директна елиминация, няма от какво да се притеснявам. Съдийството – надявам се да бъде добро и г-н Момиров да не свиква пак пресконференции след мача, а съдията да свири това, което вижда.

Загубихме от Сливен, нямахме претенции от съдията. Сега пак съдията свири добре. Искаме така да продължава и нататък, дори Левски да губи, да се свири това, което се вижда.

За 16 дни изиграхме 5 мача и то тежки, в които всеки един футболистите се вложи максимално. В последния мач със Сливен се получи един спад, който не е нормален, защото когато си футболист на Левски, трябва да превъзмогваш умората и трудностите. Все пак футболистите са хора и е нормално да изпитват умора. Сега имаха 6-7 дни почивка и се надявам да бъдат в оптимална форма.

Правим всичко възможно да вдигнем Христо Йовов за мача. Днес е тренирал с кондиционния, утре ще се пробва да влезе с топка и ще видим дали ще е готов за двубоя.

Левски ще се бори до последно за титлата, докато има шанс. Има 15 мача, в които може да стане всичко. Видяхте, че Литекс падна от Берое, ние от Сливен, а ЦСКА не успя да победи вкъщи Черноморец. През втория полусезон също ще има такива въртележки. Иска ми се през пролетта отборът да бъде много по-подготвен от сега. Без да обвинявам Емил Велев, така се получи, че отборът не можа да направи нормална подготовка, имаше само десет дена почивка. За първи път стана такова нещо в България и на тази база Левски ще изиграе до 17 декември 30 мача – 12 или 13 двубоя повече от другите отбори и това е проблем, защото тези мачове бяха между тези от първенството – Шампионска лига и Лига Европа. Левски ще бъде много по-силен."