Георги Иванов разкри, че засега той ще изпълнява треньорските функции в Левски. Гонзо заяви, че не е обсъждано нищо повече.

„Интересът е голям. Така е винаги в Левски, когато има някаква драма. Но тази пресконференция е посветена и на плана за бъдещото развитие на клуба. Това, което трябва да разберете, е че ние имаме изискване от УЕФА за намаляване на бюджета. Той е намален с 40%. В същото време сме се постарали да не пада качеството на клуба. Предвид голямото текучество бе нормално да привлечем нови. Ние направихме селекция, която да бъде основа. Когато взимаме по 12 човека, нормално не при всички качеството да е налице. Затова ние искаме от следващата пауза да надграждаме над клуба. Ние очаквахме това нещо да се случи. До следващия летен трансферен прозорец, трябва да имаме хомогенен състав. През това време имаме и юноши, които трябва да се мотивират по най-правилния начин, за да заемат водещо място в клуба. До момента юношите в клуба бяха на Европейско. Това, което представи Даниел Боримиров преди дни е една много важна презентация. До 3 години юношите трябва да се внедряват в клуба. Затова сме осигурили испански методист, сменихме настилката на изкуствения терен, ремонтираме съблекалните. Основата ни задача сега е, Левски след 2 или 3 години да имаме кадри от школата в първия състав. Те трябва да получат шанс и да използват. Ако отборът играе на схема 4-3-3 и школата трябва да играе на тази схема. Така ще имаме тактически подготвени момчета“, започна Иванов.

„Колкото до треньора, той не трябва само да има резултати, а той трябва така да развива отбора, че той да израства във всяко едно ниво. Затова се наложи смяната на Мурсия, с когото прекратихме договора си по взаимно съгласие. Засега аз съм треньор на Левски. Не е обсъждано нищо повече. Аз ще бъда човекът, който ще води отбора. Познавам най-добре Левски. За тези 2 месеца не съм се намесил нито веднъж на Мурсия“, добави Гонзо.

„Ако вземем сега нов треньор, той трябва да се запознава с качествата на играчите. Първото нещо, което е, аз имах други идеи кои да бъдат треньори на Левски – Херо, Мъри и Петев, но те имаха други ангажименти. Първият човек бе Мъри, с него говорихме много, след това Херо, който избра да бъде директор в Ботев, а след това и Петев, който чакахме много. Така имахме малко време и трябваше да вземем бързи решения, които понякога са грешни. Когато говорих с Мурсия, неговото гледище съвпадна с моето. Така започнахме да работим заедно. Но в процеса на работа видяхме, че това, което виждам се разминава с нашите идеи. Говорим и за тренировъчен процес и за резултати. Явно при изграждането на един нов отбор е нормално да има колебания, но когато работиш добре това се вижда. Ние сменяме треньора, защото в играта на Левски няма идея. Аз се изправих пред вас и ви казах, че този треньор няма да бъде сменян до края на годината. Изправям се пред вас и си признавам грешката. По-добре така, отколкото да дълбаем в една грешна насока. Някои неща определям аз. Това решение не е мое еднолично. Съгласувано е със собственика. Треньорът не е сменен за резултатите, а за работата, която върши с играчите. Едно е да обещаваш на думи, друго е да видиш всичко на дела“, продължи Иванов. 

Георги Иванов

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

„Няма да навлизам в някаква конкретика, но след мача с ЦСКА разговаряхме дали Мурсия е подходящия човек. Решение за Мурсия бе взето преди мача с Локо Сф.“

„Не на всяка цена, но ще се опитаме да сме там, където ни е мястото. Най-важен е Левски. Не Гонзо или Мусрия. Аз не галя егото като гоня треньора. Правя го с мисъл за доброто на Левски. Голяма част от селекцията е правена от мен. Пепе Мурсия си е давал съгласието. Ние влизаме в бюджет, в който трябва да бъдем. Това е отборът до Нова година. След това ще преценяваме, кои футболисти ще бъдат освободени и кои ще останат, кой ще влезе от школата“, допълни Гонзо. 

Георги Иванов

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров