„Истина е, че аз съм отговорен човек и след като останахме във втората шестица, беше нормално да си подам оставката. Собственикът не я прие“, сподели спортният директор на Левски Георги Иванов.

„Да, не е добре за Левски, че е във втората шестица. Всички страдаме от това. Времето беше малко. Ако трябва да бъда честен и откровен, през май, когато дойдох, нямахме нищо. Трябваше да освободим голям брой футболисти, после да привлечем голям брой футболисти. Нещата не станаха толкова бързо, колкото искахме. Отборът показа добри игри в последните мачове през есента и сега, и засужавахме да сме в първата шестица, но какво да правим... За нас е важно Левски да има силен отбор и през следващата година да се борим за първото място“, сподели още Георги Иванов – Гонзо.

„Не смятам, че мотивацията ще е по-ниска. Имаме мачове за Купата, които дават стимул на отбора. Всеки един играч трява да заслужи мястото си в Левски, за да сме наясно на кой ще разчитаме и как ще градим отбора“, продължи спортният директор на „сините“.

Попитан отново за феърплея в края на редовния сезон в шампионата, Георги Иванов отговори: „Така съм свикнал, че винаги си правя сам нещатата. Нито съм искал или вярвал, че ЦСКА може да ни помогне. Това си е наш негатив. От тук нататък трябва да доизграждаме отбора и да направи така ,че отборът да показва още по-добри игри, да има добър синхон и да имаме едно ядро, върху което да градим.“

На въпрос какво би казал на тези, които смятат, че оставката му е била само формална, Гонзо отговори: „Аз съм Георги Иванов и съм свикнал да нося отговорност. Над 20 години вече я нося и отговарям за резултатите на отбора. Не смятам, че трябва да давам обяснение на някой. Почнахме нещо от нулата, стигнали сме до повече от половината. Трябва да минем през три транферни прозореца, за да направим Левски такъв какъвто трябва да бъде. Всяко нещо, което се прави бързо, свършва бързо. Мисля, че работим в правилна посока, но не ни стигна времето. Загубихме от по-слаби отбори и тези точки ни липсват.“

„Надявам се май месец да бъдем по-силни. Всяка трудност прави човек по-силен и смятам, че през май ще сме по-силни. Ако гледаме първия ден и сега - не мога да намеря общи неща. Смятам, че Левски е по-напред, но има етапи, които не трябва да прескачаме. Ако Левски иска да е на същото положение другата година по това време, нека да развали отбора“, коментира още Георги Иванов.

„Очаквам футболистите да са още по-мотивирани и от това, което им казах сега в съблекалнята – да играят за победа във всеки мач и да спечелят Купата. Които заслужават, ще се опитаме да ги задържим. Останалите няма да останат в Левски. Няма такива, които да са пожелали да си тръгнат“, добави още спортният директор на Левски и продължи по темата за доверието му към треньора Стойчо Стоев:

„В момента, в който сме го назначили аз съм зад него. Той си върши перфектно работата. Стоя и зад футболистите, независимо, че много от тях допуснаха грешки. Те трябва да бъдат оставени на спокойствие и затова нека нападат мен, а не тях.“