От няколко дни с първия състав на Левски тренират доста момчета, които са родени през паметната за българския футбол 1994 година. В следващите редове ще се опитаме да ви представим новите надежди на „синия” клуб. В годините Левски винаги е разчитал на своите момчета, за да постига успехи. На „Герена” се надяват отново да бъде така. Ето кои са новите кандидати за слава на стадион „Георги Аспарухов”:

Жак Коен: Централен нападател, чийто баща е с еврейски корени. Младежът е роден в Слънчев бряг, а от пет години носи екипа на Левски София. Талантът на Коен бе забелязан и в чужбина. Преди време той мина тестове в Тотнъм, като е оставил добри впечатления в Лондон. Интерес към него преди няколко месеца проявяваше и италианският Бреша, но от Левски държат този играч да си остане на „Герена”. Коен е футболистът от младите, който е най-близо до пробив в първия състав.

Номинално е централен нападател, но когато се налага може да се подвизава и на позицията дясно крило. Именно десният крак му е по-силен. Треньорите му на „Герена” го определят като бърз футболист, но като всеки младок има върху какво да работи. Жак Коен трябва да наблегне върху работата в колективен план, прекалено много обработва топката. Очаква се да не излиза от мъжкия състав, а да се връща при юношите само за мачовете.

Гонг ви представя новата вълна сини надежди

Пламен Илиев: Съименникът на вратаря в Левски е роден в Плевен. В последните четири сезона играе при „сините”. Позицията му е на десен външен полузащитник. Силният му крак е десният, а притежава и завидна бързина. Техниката му е повече от прилична, разчита на финтовете по фланга. Проблем му е, че често се изключва от играта по време на мачовете. Разчита на моментни избухвания. Според хората в школата на Левски притежава прекалено мек характер и би трябвало да наблегне в тази насока. Илиев тренира и преди с първия отбор, част от опитните играчи на „Герена” споделиха повече от добри впечатления свързани с неговото представяне.

Гонг ви представя новата вълна сини надежди

Георги Стоичков: Младият футболист, който заради фамилията си влезе във всички заглавия още след първата си тренировка с мъжете притежава великолепна физика. Той е висок 1.87 и играе на два поста – централен бранител и дефанзивен халф. Роден е в столицата София и от както се помни тренира на стадион „Георги Аспарухов”. Според треньорите той е агресивен и бърз футболист. Обича да участва и в нападателни действия, най-вече при статични положения. Недостатък му е, че бавно се вписва в колектива.

Гонг ви представя новата вълна сини надежди

Михаел Кисьов: Роден е в град Смолян, а за една година спира с футбола. Причината обаче не е някакъв каприз, а контузия. Младокът е имал проблеми с кръста, но Левски не се отказва от Михаел и той продължително се възстановява. Вече е напълно готов и дори стигна до тренировки в мъжкия тим под ръководството на Николай Костов. Мишо Кисьов играе като дефанзивен полузащитник. Определян е като много интелигентен футболист, но трябва да наблегне върху работата за бързина и повратливост.

Гонг ви представя новата вълна сини надежди

От днес към отбора на Николай Костов се присъединиха още двама. Енис Евтимов, който преди няколко дни вкара хеттрик срещу ЦСКА също е роден в родопския край. Треньорът му Петко Медведски акцентира върху неговата бързина и техника, които са важни за поста му – ляво крило. Като недостатък може да се определи по-ниския му ръст и сравнително по-затворения характер.

Гонг ви представя новата вълна сини надежди

Крис Йонов е софиянец. Играе като централен бранител, но на този етап се бори с конкуренцията на този пост в своят набор. Момчето притежава сериозен ръст и добро самочувствие. Вписва се бързо в колектива.

Гонг ви представя новата вълна сини надежди

Ако тези, а и други момчета успеят да хванат своя шанс, Левски ще удари шестица от тотото. Във времена на криза, „сините” са длъжни отново да се обърнат с две очи към своята школа, която през годините е доказала, че вади таланти. Плеядата от славни „сини” юноши е прекалено голяма. Като се почне от Аспарухов, мине се през славното поколение на Сираков, Искренов и Ники Илиев и се стигне чак до сегашния капитан на клуба – Христо Йовов. Има и много други, но целта е историята да има своето продължение…