„Дуци Симонович излъга, че съм пробит преди мача с ЦСКА през декември“, сподели вратарят на Лудогорец Урош Голубович, който мина и полиграф, за да докаже невинността си, съобщи БГНЕС.

В медиите се появиха информации, че сърбинът е замесен в уговаряне на мачове и „играе черно тото“ със свои сънародници. Той обаче ги разпръсна, минавайки детектора на лъжата в началото на май. Той показа и специален документ с въпросите. Обвинения срещу него има специално за мача с Литекс от втория полусезон, където Голубович допусна два лесни гола, а тимът му загуби с 1:2. „Минах полиграфа по мое желание. Грешката ми е, че не го направих по-рано. Моето име е свързвано с продажби на мачове. Наистина правех грешки, но едно е случайно или нарочно.

Това се роди след мача с Литекс. Тогава получих два нелепи гола. Заговори се, че съм получавал пари, че съм играл черно тото с някакви сърби. Реших да мина полиграфа. Г-н Домусчиев ми каза, че ми вярва, но добави, че тези информации са много. Предложи да направим полиграфа по-късно. На 6 или 7 май организирахме отиване на полиграф. Искам всички да знаят, че Урош Голубович не е бил `пробиван` и не е продавал мачове“, сподели сърбинът. Сред въпросите на детектора са били „Беше ли ти обещано нещо, за да пуснеш два гола срещу Литекс?", "Преди мача с Литекс някой заплашвал ли те е да играеш симулативно?", "Продавал ли си някога мач откакто се подвизава в българския шампионат?". На всички тях стражът отговорил с "Не" и устройството отсякло: истина.

Ветеранът разкри и кой е първоизточникът на информациите, че играе симулативно, а именно тогавашният шеф в ЦСКА Драголюб Симонович. „Както знаете, Дуци Симонович е измамник или продажник. Пред мача с ЦСКА миналия декември, този човек е пуснал информация, че ме пробиват. Това е било направено с цел да не съм концентриран и да направя грешка", продължи Голубович. Чрез детектора той доказа, че не е симулирал и в мача Локомотив София - Левски през 2007 година, който завърши 5:3 в полза на "сините".

Този резултат бе основен за титлата на тима от Герена, а тогава Голубович все още играеше за „железничарите“. „Какво ли не се изписа за мен. Че нарочно съм пускал голове в мача с Левски през 2007 година. Но и аз имам съмнения. Искам хората от Локомотив да излязат като мен и да кажат кой продава мачове. Имам съмнения, може би за съотборници, дай боже да не са верни", каза още Голубович, без да навлиза в подробности.

По повод информациите за трансфер на сънародника му Иван Чворович в разградския тим, сърбинът заяви, че остава спокоен за мястото си между гредите. „Ако Чворович дойде, ще го посрещна като брат. Кой ще пази казват треньорите. Имам желание да пазя, но е нормално треньорите да искат по-силна конкуренция. Нямам проблем с това“, смята той. За финал Голубович сподели, че в тима няма напрежение преди мачовете от предварителните кръгове в Шампионската лига. „Ние трябва да вървим стъпка по стъпка. Ако не е Шампионската лига, нека поне да е Лига Европа. При нас няма напрежение“, завърши той.