Литекс разгроми Беласица със 7:1 в мач от 27-я кръг от А футболна група. Разкрепостена игра демонстрираха момчетата на Люпко Петрович, докато гостите от Петрич показаха желание за победа само през първата част на срещата.

Резултатът бе открит в 13-та минута. След центриране на Златинов от корнер, топката влезе в мрежата на гостите. Само 6 минути след това Крум Бибишков вкара с глава за 2:0. Гостите от Беласица намалиха в 34-та чрез Маркиньос, който получи топката в наказателното поле, излъга Сичеро и от около 10 метра се разписа за 2:1.

През второто полувреме Литекс диктува темпото и хода на събитията на терена. В 54-та Улеингтом вкара първия си гол за ловчанлии в официален мач. Бразилецът излезе сам срещу Бахтарлиев и от 12 метра изпрати кълбото в долния ляв ъгъл на вратата.

Действията на терена продължиха да се развиват главоломно. Венков шутира от пряк свободен удар, топката рикошира в стената и заблуди вратаря, който не успя да избие по най-добрия начин, а Крум Бибишков използва това и реализира отблизо за 4:1.

Десет минути по-късно настъпи злощастният момент за Добрин Орловски, който си отбеляза автогол.

В 83-та Йеленкович навлезе в наказателното поле и фронтално срещу вратата изпрати топката в горния ляв ъгъл на мрежата на Бахтарлиев, а в самия край на двубоя Уелингтом вкара за крайното 7:1.

Така след победата Литекс заема 4-о място във временното класиране с 59 точки, докато отборът на Беласица е 10-и с равен брой точки с 9-я – Берое, който обаче е и с мач по-малко.