ЦСКА победи с 6:2 Рилски спортист в първата си контрола от началото на предсезонната подготовка на „армейците”. Мачът се игра на стадион „Искър” в Самоков и бе наблюдаван от 500 зрители.

 

Още във втората минута „червените” поведоха в резултата, след като Маркиньос центрира от ъглов удар и Георги Чиликов с глава прати топката в мрежата на отбора от Самоков.

 

Само шест минути по-късно при многоходова атака на „армейците” Йордан Тодоров бе оставен на празна врата и с глава прати топката за втори път в мрежата на стража на Рилски спортист Бело.  

 

В 13-та минута Котев изведе отново Тодоров сам срещу вратаря на „скиорите” и футболистът на ЦСКА направи преднината на столичани класическа.

 

След 180 секунди Бранеков фаулира в наказателното поле на „червените” Николай Бойчев и съдията Петър Тончев свири дузпа за отбора на Юри Галев. Бойчев бе точен от бялата точка.

 

В 33-та минута главният съдия на мача даде още една дузпа за самоковлии, след като Наварини събори в наказателното поле на „червените” откъсващия се Захариев. Наказателният удар бе реализиран от Димчо Маринов.

 

През второто полувреме старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов пусна в игра изцяло нова единайсеторка.

 

В 48-та минута Кабус центрира от корнер и Сакалиев с глава направи резултата 4:2 в полза на „армейците”.

 

В следващата атака Петре изведе Велизар Димитров сам в наказателното поле на Рилски спортист. Той стреля, но уцели напречната греда на вратата на „скиорите”, след което топката попадна в Зе Руи, който на празна врата увеличи резултата на 5:2.

 

В 64-та минута Кабус отново центрира от ъглов удар и най-съобразителен се оказа днешният рожденик Валентин Илиев, който оформи крайния резултат в срещата.

 

ЦСКА: Ивайло Петров (30’ Пиргов, 61’ Ковачевич),  Котев (45’ Валентин Илиев), Тунчев (45’ Ландзаат), Бранеков (45’ Моралес), Наварини (45’ Вуядинович), Янчев (45’ Кабус), Маркиньос (45’ Георги Илиев), Тодоров (45’ Петре), Ододжи (45’ Зе Руи), Чиликов (45’ Сакалиев) и Амунике (45’ В. Димитров).

 

Рилски спортист: Бело, Карагеоргиев, Василев, Иванов, Бойчев, Мамаду, Щърков, Захариев, Мойнов, Маринов и Фидел.