Бразилецът Жуниор от Славия започна да бележи гол след гол с „бялата” фланелка. Дребничкият нападател предпочита да го наричат Жуниньо. Младокът вече има осем попадения в шампионата. Силните му изяви ни накараха да проведем разговор с новата звезда на Славия. След кратко увещаване, Жуниньо се съгласи да отговори на няколко въпроса.

-Г-н Жуниньо, как виждате ситуацията в българското първенство?

-Ситуацията за нас вече е по-добра. Разбира се, може да бъде и много по-добре, ако спечелим последния мач от тази част на първенството. Предстои ни домакински мач и работим много здраво, за да си го спечелим и него.

-Какви са шансовете на Славия през този сезон?

-Не мисля върху този въпрос. На всякъде по света трябва да се работи много здраво, а после да се мисли за успехите. Надявам се в края на сезона, през юни, да сме доволни от това, което сме постигнали. Надявам се да бъдем доволни от крайния резултат.

-Какво ви е мнението за треньора на Славия Велислав Вуцов?

-Много е добър, много добре се държи и ми помогна в началото. Той обича работата си и работи здраво. Имам чувството, че ми дава един вид свобода на терена, което ми е от голяма полза.

-Кой е най-добрият отбор в българското първенство, вече сте видели доста срещи в А група?

-Ох, ох, това е доста труден въпрос. Не мога да ви отговоря, кой е най-добрият отбор в първенството. Мисля, че има няколко отбора, които превъзхождат останалите с бързината си. Смятам, че в последно време и ние се причисляваме към най-добрите. В момента сме доста добри.

-Тук в България има много бразилци, които играят футбол. Имате ли някои приятели?

-Да, всички сме си приятели. Всички се познаваме отлично. Винаги ще бъдем близки, винаги ще излизаме, когато е възможно, винаги ще поддържаме контакти.

-Кой е най-добрият футболист от бразилците в България?

-Пак труден въпрос. Всичките имат добри качества. Мишел Платини е класа, харесвам много играта на Бето от Монтана. Том също прави впечатление. Всички дават хубав отпечатък на първенството.

-Предполагам, че искате да играете в някои от силните европейски първенства. Кое е най-любимото ви първенство в Европа?

- Като повечето футболисти от Бразилия и аз мечтая за нещо подобно. Искам да отида в голям отбор, няма значение къде. Най-много харесвам испанското първенство, то е най-силно.

-Не почнахте да бележите в началото на сезона, но това се промени в последните кръгове. Каква е причината?

-Според мен това е нормално явление. Просто дойдох тук и ми беше нужно малко време. Трябваше да се адаптирам към българския футбол, който е много по-различен от бразилския. Имах нужда от малко време, но благодарение на Господ, почнах да вкарвам и голове. Работя много по този въпрос, работя сериозно. Помощта на моите колеги е много важна. Много съм благодарен, че играят добре, а аз вкарвам.

-Какво ви е впечатлението от бялата агитка?

-Публиката на Славия е много добра. Тя е изключително вярна. Скандира името на отбора, помага в трудни мигове. Скандира и нашите имена в срещите. Агитката е малка, но винаги е близо до всички нас.

-Допадна ли ви нашата столица София?

-Да, определено и градът ми пасна. Много добре се чувствам в София.