Голмайсторът на втородивизионния Септември Симитли Андон Гущеров подписа договор за две години за Монтана. Договорът беше подписан в присъствието на кмета на града Златко Живков и на Румен Панайотов, който е изпълнителен директор на клуба.

"Радвам се, че взехме палача на ЦСКА. Той е млад, перспективен, футболист с хъс, който ще придаде скорост на отбора в атака. Пожелавам му успех, каза Златко Живков.

"Познавам се с някои от футболистите на Монтана и вече ще имам възможност да вкарвам голове и на другите грандове в България, не само на ЦСКА. Целта ми е да се наложа в елита и да помогна на отбора да изпълни целите си, каза още Гущеров, който има седем гола в Западната втора дивизия през миналия сезон.

Той е четвъртият нов в лятната селекция на Монтана. Преди него за по една година се обвързаха централният защитник Мартин Ковачев от Ботев Враца, халфът Димитър Петков и левият полузащитник Петър Петров, и двамата от Бдин. Петков има опит в елита с Черно море, а Петров с Миньор Перник. Утре след ранната тренировка отборът заминава на първия си лагер, който ще бъде в Правец от 5-и до 13-и юли.

В момента има трима футболисти, които са на проби. Тяхната съдба ще бъде решена от треньора Атанас Джамбазки до дни. Това са Самир Аясс от Банско, Спас Георгиев от Славия и Георги Василев-Гогича от юношите (старша възраст) на ЦСКА.