Бургаският Черноморец може да се подсили с футболист от Първа Бундеслига още това лято, научи БТА. Става въпрос за словашкия нападател на Нюрнберг Марек Минтал. Старши треньорът на Черноморец Красимир Балъков вече е започнал преговори с 32-годишния Минтал, който ще напусне Нюрнберг след края на първенството.

Нападателят два пъти е бил избиран за футболист номер 1 на Словакия- през 2003-а и през 2004-а година, а от осем години играе в Нюрнберг. Той има 161 мача и 66 гола за отбора, който снощи спечели баража и запази мястото си в Бундеслигата. Старши треньорът на франките Дитер Хекинг обаче смята да подмладява отбора и Минтал не влиза в плановете за следващия сезон.

Пред него има поне три варианта, според словашката преса. Високият 183 сантиметра нападател може да се върне в родния си клуб Жилина, който спечели титлата и ще играе квалификации за Шампионската лига. Друга опция за него е да се присъедини към амбициозния и богат втородизионен клуб Фортуна Дюселдорф или да се премести във френската Лига 2.

Ако Минтал пристигне в Черноморец, той безспорно ще бъде най-сериозната перла в селекцията на Балъков, тъй като до момента играч с такава визитка не е пристигал н Бургас. Преди няколко годни, с екипа на Нюрнберг, Минтал стана голмайстор на Бундеслигата.