Локомотив София и Миньор не успяха да се победят в срещата помежду си от 25-ия кръг на родния шампионат, като завършиха 1:1 на стадион „Българска армия“. „Железничарите“ трябва повече да съжаляват за изпуснатите 2 точки, след като почти цял мач водеха в резултата, а гостите завършиха двубоя с 10 души след директен червен картон на Сабри Бумела. Младен Стоев откри за столичани от пряк свободен удар, но гол на Бибишков в добавеното време на мача спаси Миньор от втора поредна загуба.

Преди началото на двубоя капитанът на столичани Крстиян Добрев бе награден с юбилейна фланелка от привържениците на Локомотив за своя мач № 300 в А група.

Първото полувреме премина в много бавно темпо, като изключение правеха единствено контраатаките на Локомотив София. Тимът на Антон Велков още от началото се прибра в собствената си половина и почти не оставяше празни пространства на своите опоненти.

Символичните домакини в този мач успяха да открият резултата още с първата си по-опасна ситуация. Кристиян Добрев бе спънат вляво по атаката на своя тим, а топката бе заложена близо до ъгъла на наказателното поле на „чуковете“. Младен Стоев изпълни пряк свободния удар с нещо средно между шут и ниско центриране, което леко закачи играч в жълто и черно по пътя си и влетя в близкия мач на Чворович.

Попадението не промени нищо на терена, като перничани владееха топката в големи периоди от първата част, но в действията им липсваха динамика и синхрон. За сметка на това Владимир Манчев изпусна страхотно положение в 17-ата минута, когато бе изведен сам срещу Чворович. Бившият играч на ЦСКА обаче се забави с удара, заради което реши да прехвърля вратаря, но Чворович с една ръка спря топката и спаси сигурен втори гол.

В 28-ата Манчев открадна една топка в централния кръг, пробяга 30 метра с нея и подаде към включилия се отдясно Даниел Пеев. Крилото овладя и центрира прецизно от ъгъла на наказателото поле право на главата на Манчев, но последния нанесе твърде слаб удар и Чворович улови.

Единственият удар по посока вратата на Локомотив София бе дело на Крум Бибишков, който се опита да затрудни Галев от 24 метра, но Александър Бранеков застана на пътя на топката.

През втората част събитията на терена не се промениха, като Миньор демонстрираше изключителна безидейност в атака, докато „железничарите“ разчитаха на контраатаки и статични положения. Именно след корнер в 73-ата минута пред Йордан Върбанов се откри добра възможност да увеличи преднината на своя тим, но ударът му с глава премина покрай дясната греда на Чворович.

В 88-ата минута поредната бърза контра на домакините завърши с изгонването на Сабри. Мартин Димитров изведе резервата Александър Манолов зад отбраната на Миньор, а нападателят хитро премина пред настигащия го Сабри и бе съборен на тревата. Тъй като крайният бранител бе последен в отбрана, главният съдия Георги Йорданов го отстрани с директен червен картон.

Въпреки това Миньор събра последни сили и с единственото си чисто положение в мача изравни. Третата минута от добавеното време изтичаше, когато Милен Василев се отскубна по лявото крило и центрира в наказателното поле, където Бибишков с глава простреля Галев.

Равенството остави Локомотив София на 13-о място точно над зоната на изпадащите с 19 точки, на 6 точки над първия под чертата Видима Раковски. Миньор е 9-и с 29 точки.