Старши треньорът на Черноморец Бургас Георги Василев даде редовната си пресконференция преди поредния мач от първенството на страната и сподели, че има сериозни кадрови проблеми преди двубоя с Монтана в понеделник.

Предстоящите три дни ще дадат окончателен отговор на въпроса, на кого ще може да се разчита за предстоящия мач. Трима са футболистите, които няма да могат да вземат участие в срещата.

Първият от тях е Георги Терзиев, който е с възпаление на коляното. Травмата на младежкия национал не е сериозна, но той се нуждае от няколко дни почивка, за да се възстанови напълно.

Подобно е и положението с друг ключов футболист на „акулите”. Георги Андонов също ще почива още няколко дни, преди на него да може да се разчита в шампионатните битки. Нападателят получи травма преди мача със Славия и все още не е възстановен напълно. Вчера футболиста се подложи на обстойни изследвания в столицата, които показаха, че травмата му не е сериозна, но е необходимо време за нейното пълно отшумяване. Георги Василев се надява Андонов да е на линия за следващия мач идната седмица, когато Черноморец ще гостува на Локомотив София.

Третият футболист, който пропуска двубоя е Йохен Зайц.

Германският защитник получи наказание от дисциплинарната комисия на БФС да не участва в 4 срещи и въпреки изпратената жалба, апелативната комисия не уважи доказателствения материал, изпратен от клуба и футболиста. Една от алтернативите пред Георги Василев за заместник на Зайц е исландския национален състезател Йозеф Йозефсон, но и той има здравословни проблеми в момента и не може да попадне в групата за мача.

Други двама футболисти обаче ще бъдат на разположение на треньора за двубоя в понеделник. Савио тренира на пълни обороти, след като през миналата седмица се оплакваше от болки в адукторите. Куадри също влиза в плановете на Василев за предстоящия сблъсък и почти сигурно ще попадне в групата.

Според Георги Василев отборът на домакините не може да подцени противника си, защото двата тима са съседи в класирането, а освен това резултатите от директните двубои до момента са относително изравнени. Наставникът на акулите очаква и по-голяма подкрепа от трибуните след победата в последния пролетен кръг над Славия.

Двубоят между Черноморец Бургас и Монтана е в понеделник, 2 май от 21 часа на стадион Лазур.