Старши треньорът на Черноморец Георги Василев остана доволен от успеха на отбора над Миньор. Той сподели, че до края на сезона ще даде шанс на всички футболисти да покажат качествата си.

„Мач, който мина добре за нашия отбор. Смятам, че победата е заслужена. Когато предимството е крехко, в последните минути противникът живее с надежда, че може да промени нещата. Затова за зрителите последните минути бяха по-вълнуващи. Доволен съм от начина, по който изиграхме този мач, от реалната представа за нашите възможности”, заяви Гочето.

„Миньор Перник е спокоен за съдбата си, това се чувстваше още в началото. Може би Миньор не показа своята истинска стойност, но това не обезценява усилията на моите състезатели и усилията, които те положиха. Влязох в Черноморец в един тежък момент. Конкретната цел бе да възстановим доверието във футболистите. Давах възможност и на младите футболисти. Програмата не ни беше много удобна, с по-късни периоди за възстановяване.”.

„Аз съм длъжен да дам шанс на всеки, за да остана коректен. Ще направим селекцията, която е съобразена с нашите възможности и да отговорим на нашите амбиции и на амбициите на ръководството”, допълни Василев.

Неговият колега Стойчо Стоев бе крайно разочарован от играта на своя отбор и от липсата на мотивация.

„Под всякаква критика. Няма за какво да се хванеш, никаква агресивност, футболна идея да не говоря. Ние просто имам чувството, че излязохме да изиграем един мач. Хубаво е, че се случи точно в този период, за да си изградя мнение за дадени футболисти. Есента няма да позволя това да се случи. Това е шанс за тях, ако умеят, да го използват, ако не умеят – има и други отбори”, сподели наставникът на Миньор.

„След като видяха, че сме се спасили, определено самият тонус за тренировките не е същият. В предишните срещу пак не играхме много добре. Не искам да коментирам финансови неща. Манталитетът за някои може да е до тук. Аз съм свикнал всеки мач да излизам да побеждавам”.

„Ще давам шанс и на другите момчета. Искам да виждам, че желаят и го правят”, допълни Стоев.

Пълните изказвания на двамата треньори можете да чуете в прикачените аудио файлове.