Българският специалист Георги Василев, водил и Левски и ЦСКА в треньорската си кариера, направи специален коментар за „Гол линия” за предстоящото „вечно дерби”.

„Човек винаги очаква с надежда мача. Традициите, интригите, присъствието на двата гранда, винаги са под прицел, хората живеят с този двубой,” започна Василев, който в момента е наставник на гръцкия Левадиакос.

„Плаши ме, че в навечерието на този мач, прекалено се обръща внимание на други фактори. Дано в края на краищата, хората, които ще присъстват на стадиона, и онези, които гледат по телевизията, да останат доволни,” продължи Гочето.

„Естествено, едните ще бъдат по-доволни, има и такъв вариант, който може да задоволи и двата отбора, но малко се съмнявам, че ще стане,” коментира Василев. „Убеден съм, че тези пет точки, с които ЦСКА води, са едно достатъчно основание отборът да бъде по-спокоен в този двубой, но това естествено е лъжовно,” предупреди още той. „В историята на тези двубои, този отбор, който е подхождал по-спокойно, не винаги е имал успех.” Василев уточни, че брои пет точки разлика, тъй като смята, че Левски без проблем ще спечели отложената среща с Черноморец. „Мисля, че това предимство не е малко в нашия футбол,” допълни специалистът.

„Спомням си почти всички мачове с голямо удоволствие. За мое щастие, малко съм участвал в двубои, които съм губил, и с единия, и с другия отбор. Спомням си, разбира се, един доста неприятен мач, който като треньор на ЦСКА загубих. Можехме да го спечелим, но пропуснахме единайсетметров удар десет минути преди края, а после допуснахме гол.”

Гочето продължи:„В Левски и ЦСКА не може да има спокойствие. И не може да има друга алтернатива, освен шампионската титла.”

„Не бих се наел да дам съвет на Стойчо, той вече има достатъчно опит зад гърба си,” каза още Василев, чийто помощник някога бе настоящият треньор на ЦСКА Младенов. „Това са най-лесните мачове за мотивация,” призна още Георги Василев. „По отношение на мотивацията, на заряда, треньора е улеснен,” допълни той.