Старши треньорът на Черноморец Бургас Георги Василев ще даде на 21 април, четвъртък от 13.00 часа традиционната си пресконференция преди всеки официален мач на отбора. Представителите на медиите са поканени в конферентната зала на стадион „Лазур”.

Основен акцент в диалога с журналистите ще бъде предстоящото гостуване на „акулите” на „Славия” в София. Мачът от 23-ия кръг на първенството в „А” група е на 25 април /понеделник/ от 17.00 часа.

Формацията на „Черноморец - Бургас” от деца, родени през 1998 г., пък ще участва на силен турнир в Сопот от 29 април до 1 май. В надпреварата ще се включат 8 отбора, разделени в две групи. Малките „акули”, които тренират под ръководството на Малин Орачев, са в група заедно с връстниците им от „Левски”, „Берое” и домакините от „Металик”. В другия поток са ЦСКА, „Пирин” /Блгр/, УФК „Васил Левски” /Пд/ и „Левски” /Карл/.

Покани да присъстват на откриването са изпратени до министър-председателя Бойко Борисов, министъра на спорта Свилен Нейков, президентът на БФС Борислав Михайлов и други важни личности.
В групите ще се играе по системата всеки срещу всеки. Заелите първите места ще се срещнат на финал, вторите – за 3-4-то място, третите – за 5-6-о място и четвъртите – за 7-8-мо място.

Организатори на турнира, който се провежда за втора поредна година, са местният футболен клуб „Металик” и шведската фирма SKF „Беерингс България”. Фирмата за производство на лагери осигурява голямата награда за победителя в Сопот – участие в международния турнир „GOTHIA CUP” в Гьотеборг. Шведският град по традиция дава любезното си домакинство на мини световно първенство по футбол с участието на около 1500 отбора от момчета и момичета на възраст от 12 до 18 г.

Организаторите поемат разходите на участниците както на турнира в Сопот, така и за „GOTHIA CUP” в Гьотеборг.