Пред обидно малко зрители на стадион „Спартак”, местният тим взе победа с 2:1 над гостуващия Славия. Така варненци взеха важни три точки в борбата си за оцеляване в А група и със сигурност ще останат извън зоната на изпадащите независимо от резултата между отборите на ЦСКА и Марек.

 

Спартак се намира на 13-та позиция във временното подреждане с актив вече от 23-точки.

 

През първото полувреме домакините бяха по-активният тим, но пропуски направиха Кунчев и Найденов, който още в началото на мача натресе левият страничен стълб зад Господинов.

 

Още в първите минути на втората част домакините успяха да излязат напред в резултата след автогол на Владимир Иванов. В 50-ата минута Найденов стреля силно, стражът на гостите Господинов успя да се намеси, но отбитата топка срещна тялото на Иванов и влезе в мрежата за 1:0 в полза на домакините.

 

Десет минути по-късно гостите успяха да се върнат в мача чрез гол на Малинди. Нападателят овладя топката пред наказателното поле и след като напредна добре с премерен удар успя да изравни резултата.

 

Момчетата на Ради Здравков обаче не се стреснаха и само 120 секунди по-късно отново излязоха напред. Велимир Иванович бе точен с прецизен удар точно под гредата, с който остави безпомощен вратаря Йордан Господинов.

 

До края на мача двата тима си размениха по няколко интересни ситуации, но нов гол не падна. Така Спартак взе важни три точки, които могат да се окажат решаващи за оставането на отбора в А група.