Ботев Пловдив постигна първи успех през пролетта, побеждавайки с 3:1 тима на Локомотив Мездра. Двубоят се игра на Градския стадион в Ловеч заради наказанието, което изтърпяват „канарчетата”. Това обаче не попречи на възпитаниците на Петър Пенчев да запишат първи три точки през втория дял на шампионата.

Ботев изигра отлично първо полувреме и съвсем заслужено се оттегли на почивка с два гола преднина. Срещата, която се игра пред около 100 зрители, не започна добре за домакините, които трябваше да извършат принудителна смяна още в 10-ата минута на мача. Николай Харизанов извади дясното си рамо при опит да достигне напускаща терена топка, а на негово място влезе Васко Василев.

Това обаче не повлия на играта на Ботев, който успя да поведе в 16-ата минута. Краси Кръстев бе изведен в наказателното поле и без проблеми успя да се разпише и да даде преднина на своя тим. Само три минути по-късно Орловски покачи на 2:0 след изпълнение от фаул. Бранителят стреля, топката се отклони в стената и успя да залъже стража Левашки. През първата част гостите не успяха да създадат нито едно интересно положение пред вратата на Станев.

Втората част започна по-съвсем различен начин и футболистите на Локомотив взеха инициативата още от първите минути. Натискът на гостите даде резултат в 60-ата минута, когато Саша Симонович бе съборен в наказателното поле и главният рефер Станислав Ставрев посочи бялата точка. Потърпевшият застана сам зад топката и не сгреши за 2:1.

Последният гол в мача падна в продължението, когато смяната Тимонов оформи крайното 3:1.

След тези три точки Ботев събра актив от 18, но все още остава в зоната на изпадащите, на точка от 14-ия Спартак Варна.