500 лева глоба и лишаване от право да посещава футболни мачове по стадионите в България и в чужбина за една година е наказанието, което Пловдивският районен съд наложи на 28-годишен футболен фен, който бе признат за виновен в извършване на спортно хулиганство, съобщиха от полицията.

По първоначални данни вчера по време на дербито между Ботев и Локомотив младежът с инициали И.В. е участвал в сбиване между привърженици на двата клуба, с което е нарушил чл.21 от Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

По време на мача на друг футболен фен- 25-годишен мъж от Пловдив с инициали Т.В., е съставен акт за административно нарушение, тъй като е попречил на полицейските служители да изпълняват задълженията си. Около 19 часа на бул."Княгиня Мария Луиза" служители от VІ РПУ са задържали 17-годишен пловдивчанин за това, че ударил случайно преминаващ мъж покрай заведение, в което се били събрали привърженици на един от отборите. С протокол за предупреждение по Закона за МВР е друг 21-годишен фен.