Началникът на сектор “Охранителна полиция” главен инспектор Пламен Парушев днес проведе среща с варненските спортни журналисти. Поводът са зачестилите инциденти по време на спортни прояви и най-вече по време на футболни срещи. Главен инспектор Парушев заяви, че за всеки мач футболният клуб сключва договор за охрата с полицията, като бройката на полицаите се определя от това дали срещата е рискова.

Средно за охраняването на един мач се използват между 50-60 служители на реда. При гостуванията на ЦСКА и Левски полицаите са между 110-130.

Срещата между отборите на Спартак/Вн/ и Ботев е обявена за рискова. За сигурността ще се грижат 70 служители на реда.

Главен инспектор Парушев заяви, че имат разпореждане да охраняват феновете на двата варненски тима при организирано посещение при гостуването на варненските отбори. “При гостуването на Ч.море на ЦСКА едно момиче бе задържано с марихуана. Идеята е с трегери да се проверяват всички, които се качват в автобусите и ако има нередовни да не им се позволява да пътуват”, коментира г-н Парушев. Според него варненските фенове са едни от най-“мирните” в страната. Общо 15 фенове на двата варненски футболни тима са били осъдени за футболно гулиганство.