Директорът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров говори след проведения разпит на Христо Стоичков. Той обясни, че освен Камата в ГДБОП са били разпитвани и други известни футболно общественици, сред които и Борислав Михайлов.

„Става въпрос за следното има сериозни организации в света, които контролират всичко. Те са определили този мач като съмнителен и може да бъде манипулиран. Ние имаме сигнал от прокуратурата и трябва да повикаме двете страни Литекс и Калиакра и да снемен от тях сведения. За нас това е нормален резултат, защото Литекс е по-силният отбор. Не съм аз човекът, който може да каже подробности. За всички срещи се извършват проверки“, обясни комисарят.

„Каквото трябва, сме питали Стоичков. Хубаво е, че те (ръководството на Литекс) се отзоваха на нашата покана. И една от идеите на такива срещи е такива неща да не се случват, защото това влияе негативно върху спорта и цялата младеж“, каза още Флоров.

„За момента това, което е споделил Стоичков не може да бъде казано, то ще бъде разследвано. Боби Михайлов вече говори с нас“, продължи Флоров.

„По принцип не сме спирали да се занимаваме с този проблем, но без подкрепата на нужните хора няма как да има развитие. Ние не работим по конкретни срещи, а по конкретни лица. Ако има основания някой да бъде подслушван ще бъде. Не мога да кажа дали сме го правили“, сподели директорът.

Относно това дали е споменаван националният отбор по футбол на България, комисарят заяви: „ Да, споменаван е, има резултати, които притесняват и вас, но не мога да бъда конкретен“.

За това дали има други известни личности, с които са провеждани срещи Флоров обяви: „ С доста известни личности сме провели срещи. Имаме искания към тях да ни предоставят информации, които са ни нужни. Собственици на клубове са викани, но не ме карайте да бъда конкретен“.