Желанието на треньорското ръководство на Левски е Андвеле Слори да бъде готов за игра за мача с Гент следващата седмица. За тази цел подготовката на нападателя е насочена към евентуалното му участие в неделя в двубоя срещу Миньор.Холандецът не е готов да започне титуляр, но може да запише няколко минути в неделя.

Андвеле Слори се включи частично в днешното предиобедно занимание на представителния тим и се подготвяше с основната група футболисти. Впоследствие холандския нападател продължи с индивидуални натоварвания. И бегови упражнения с Ясен Екимов.

Както е известно Слори се подготвя по индивидуална програма, тъй като е изостанал от съотборниците си в подготовката. Ако треньорският щаб прецини няма да рискува здравето на холандеца и ще го съхрани за следващи срещи на „сините”.

По индивидуален план се подготвя Мариян Огнянов, който е с разтежение в задната част на бедрото. Единственият който не се появи на помощния терен бе Христо Йовов. Той продължава да се възстановява от травма чрез физиотерапия и занимания във фитнес залата.

След като Йордан Милиев ще пропусне мача с белгийския Гент заради картони, то двойката централни защитници на Левски още в неделя ще е Иво Иванов и Шакиб Бензукан. Двамата досега не са играли в официални срещи и в неделя ще трябва да се обиграват за първия мач от групите на Лига Европа. С тази цел и на заниманията през седмицата Иво и Шакиб непрекъснато тренираха заедно.

Двубоят от 6 кръг на А група Левски – Миньор е в неделя от 21 часа на стадион „Георги Аспарухов”.