Шантаво пътуване имаше отборът на Локомотив Сф от своя лагер в Белек до стадион „Мардан” за мача на националите. „Червено-черните” имаха малшанса да попаднат на гламав турски шофьор, който лашка автобуса им из незнайни местни сокаци, преди да ги закара най-сетне до стадиона.

Цял час и половина драйвърът се луташе из разни тесни пътища, осеяни с къщурки като в столичния квартал Филиповци. Новобранецът-шофьор спря най-малко 10 пъти, за да пита таксиметраджии и други свои колеги за пътя, но така и не се ориентираше. Добре, че от Локо Сф бяха поръчали автобуса за 19.30 ч., иначе на отбора не му мърдаше да изпусне цялото първо полувреме на България – Естония. За луд късмет шоферът все пак влезе в час към края на трасето и Локо Сф влетя на стадион „Мердан” точно за първия съдийски сигнал.

На стадиона най-значимото българско присъствие бе именно на Локомотив Сф, както и на Черноморец. Двата тима бяха в почти пълни състави на стадиона сред зрителите, докато другите български лагерници в Турция бяха представени от ръководствата на ЦСКА, Литекс и Лудогорец, но без играчи. Локомотивци разполагаха с пълната бленда от присъстващи, тъй като единствените реални фенове на стадиона бяха именно техните привърженици, закичили националния трикольор до клубните си шалчета. Макар и само 12 на брой, те не спряха да пеят, като най-много аплодисменти изтръгнаха техните хора – вратарят Боян Пейков и доскорошният нападател на тима Цветан Генков.

След края на мача столичното Локо продължи с премеждията и по пътя назад към Белек. Чалнатият шофьор пак обърка пътя и се заби в задънена улица сред къщурките, откъдето надничаха разни тъмни субекти. По тесния сокак той нямаше друг избор, освен до обърне назад машината. Това бе моментът, в който играчите на Локомотив си му върнаха качествено за преживените неудобства. По даден знак те удариха с ръце и крака кой където намери и създадоха впечатлението, че задният ход на автобуса е довел до сблъсък с някакво препятствие. Шофьорът наби спирачки, видимо стреснат, а това бе повод целият отбор да изпадне в див смях.

Фурорът и доброто настроение продължиха до края на пътуването, което приключи точно в 00.00 часа без повече премеждия.