Г-н Гигов, какви са очакванията ви за новия сезон?

Очакванията ми са новият сезон да бъде по-добър от стария и това е нормално всеки човек да го иска. А докъде ще стигнем в края, зависи и от играчите, и от нас като едно цяло.

Вие поставихте ли конкретни цели пред отбора?

Конкретните цели са класиране за европейските клубни турнири, а от там вече – каквото дойде.

Доволен ли сте от селекцията, която направихте, все пак доста качествени футболисти привлякохте?

Ние взехме това, което бяхме планирали с изключение на един единствен играч, няма смисъл сега да коментираме кой е той. Всичко останало е изпълнено на 100 процента.

Очакват се на проби двама футболисти на поста десен бек…

Това е нашият невралгичен пост. Лошото е, че сме пристиснати във времето. Аз не обичам много пробите, защото те са едно, а играта е съвсем друго. За жалост обаче този пост ще го селекционираме оттук-нататък.

Ще ни разкриете ли малко повече подробности за двамата футболисти, които ще бъдат на проби? Г-н Грозданов каза, че ги е наблюдавал вече.

Този въпрос е към Грозданов. Това, което се искаше от мен от вътрешното първенство, е изпълнено. Сега топката е в полето на Грозданов поне за тези двама играчи.

Поне като националност ще ни кажете ли какви са двамата?

От Европейския съюз са. Единият е унгарец, а другият е украинец с финландски паспорт.

Някаква промяна със ситуацията около стадиона?

Тази ситуация ми е доста болна тема и избягвам да я коментирам.Ако не се вземе някаво решение и не се вразумят лицата, които умишлено пречат 13 години, смятам, че ще има друго развитие и няма да играем на този стадион.

А кога очаквате разрешаването на този проблем?

Доколкото разбирам, тук се правят някакви събирания и тайни срещи с областния управител ситуацията да остане в този и вид, но повярвайте ми това аз повече няма да го търпя. Докато не се изчисти проблемът, аз повече една стотинка няма да дам за реконструкция.

А може ли отборът да играе и за първенство на „Васил Левски”?

Не може, а е сигурно!

Да разбираме ли, че предвидените ремонти, които трябваше да започнат на 15 юли, няма да се осъществят?

Ремонтите ще бъдат направени дотолкова, че да ни осигуряват нормалното съществуване до началото на шампионата. Това е. А иначе пари да давам повече залудо е изключено.

Влизане в групите на УЕФА цел ли е пред отбора?

Целта е едно, възможностите е друго. Трябва да използваме всяка възможност, която се открие пред нас, за да влезем в групите, защото това е добре за нас.

А тази година ще успеете ли да се противопоставите по-успешно на Левски и ЦСКА?

Нали за това правим селекцията, за да вдигаме класата. А какво ще се получи вече, зависи от самочувствието и формата на играчите.

Г-н Гигов, от вас зависи, ако решите да обявите официално сумата, която получихте от трансфера на Генков.

Тя излезе навсякъде. Аз не виждам защо трябва да се крие. Официалната сума, за която е продаден Генков, е 2250000 евро. Според мен това е най-големият български трансфер, който е направен през последните години.

А ще получите ли процент при евентуална бъдеща продажба на Генков?

Ще има, разбира се.