Президентът на Локомотив София Николай Гигов даде интервю пред Гонг и българския вестник в Кипър след края на мача с Дубница, завършил при нулево равенство:


- Г-н Гигов, как намирате вашия отбор?

- Отборът е по-добре. Наближава краят на подготовката и мисля, че за първенството ще бъдем готови.

- Доволен ли сте от видяното в мача с Дубница?

- Аз съм доволен. През зимата взехме един много добър нападател, какъвто е Мартин Камбуров, независимо, че беше контузен, така че убеден съм - нещата само ще се подобряват.

- Очаквате ли още нови попълнения?

- Не, категорично не! Това е отборът, с който ще започнем и завършим първенството.

- Какво е вашето мнение за това, че президенти влязоха в Изпълкома на БФС?

- Аз се връщам в изпълкома за втори път, тъй като бях в него преди много години. Не виждам нищо лошо в това и след време може би още президенти ще влязат в Изпълкома, за да могат да си управляват парите.

- Какво ще се промени сега с новия Изпълком според Вас?

- Не разчитам на нищо. Според мен би трябвало колегите, които сме заедно, да разчитаме един на друг и ще свършим много неща. Според мен най-напред трябва да решим въпроса с базите. Това е нещото, което аз с моите знания, контакти и позиции ще се опитам да свърша до края на сезона.

- Каква е причината този въпрос да не се решава толкова години? Вижте например в Кипър с 800 000 население за какво става дума.

- Въпросът е в неискането и в неможенето. Знаете, че футболът е извън държавата, а базите са в държавата. Аз го отдавам на ревността на някои председатели на дружества, които за да си запазят позициите, спъваха въпроса. Говоря специално за стадиона на Локомотив София, който е объркан като собственост, като управление дотолкова, че чак не ми се говори. Накрая се оказа дори, че няма и стадион. Сами разбирате, че това е парадокс.

- Доколкото ни е известно, сте поставил ултиматум за решаване на проблема с базите?

- Ако до края на сезона няма решение за проблема с базите, ние ще търсим и друго решение.

- А какво ще се промени, ако ви дадат базите. Както за Локомотив, така и за българския футбол?

- Най-важното е да си направим стадиона, за да можем да играем на него в евротурнирите. Това за мен е основно, защото до момента съм налял сума ти пари в Локомотив, който е един от най-хубавите стадиони в България. Много малко му трябва, за да може да се играе на него в Европа, защото той е на 80% покрит. Това изискване на УЕФА го имаме само ние. Въпреки тежката съпротива на някои мушмороци, мисля, че този проблем ще бъде решен.

- Какви цели са поставени на Локомотив София?

- На отбора целите му са ясно от началото на сезона. Това е да се класираме за Купата на УЕФА, а аз очаквах първият полусезон да бъде тежък за нас, тъй като сменихме осем човека и привлякохме млади момчета, които имат качества и сериозно бъдеще. След тежката програма, която имахме, през пролетта ще играем 11 мача в София и мисля, че максимално ще ги използваме, за да завършим където ни е мястото - в челото.