Президентът на Локомотив София Николай Гигов дойде на тренировката на своя отбор, за да надъха по традиция футболистите преди изключително важни двубой срещу Славия утре.

Преди заниманието Гигов даде специално интервю за Гонг, в което сподели:

„Мачът със Славия се явява за нас най-важният за сезона и мисля, че утре ще го завършим в един много добър ритъм.”

„Относно изявлението на Боби Михайлов за това, че един отбор с претенции за УЕФА виси с лиценза, трябва да попитате самия Боби Михайлов кого визира. Аз само ще ви кажа, че ние подадохме документите ни за УЕФА в последния момент (б.а. – в 14:57 часа вчера, при срок 15:00 часа). Така бяхме решили, така го направихме. Дали всичко е наред около лиценза ми, ще ви отговори комисията, ще ви отговори и Михайлов. Аз притеснения за нашия лиценз нямам.”

„Спазихме срока и нямаме забележки от Лицензионната комисия. Относно вътрешния ни лиценз, бяхме подали документи предварително. Вчера представихме документацията само за Европа”, категоричен е босът на червено-черните.

„Писна ми вече от слухове за лицензи и за какво ли не. Ние, както знаете, добре си гледаме нещата. Не може ние цяла година да играем и да стигнем до този мач и да се случи такова нещо. Освен това, когато някой визира някого, трябва да попитате него какво има предвид”, сподели Гигов.

Президентът на Локо София отказа да коментира дали старши треньор Диан Петков остава на поста си и след утрешния мач: „Каквото има да ви се казва, ще ви се каже, след като приключи мача със Славия”.

„Що се отнася до футболистите, чиито договори изтичат - при нас има играчи, които повече от 10 години са в отбора. Независимо дали се класираме за Европа или не, на тях ще им бъдат предложени нови договори, защото с нашите футболист не постъпваме така, както постъпват с играчите си другаде. След утрешния мач ще бъде ясно какъв тим селекция ще предприемем.”

„Утре очаквам да изиграем най-добрия си мач за сезона. Намираме се в много добра кондиция. Смятам, че утре ще се хвърлим, ще победим и ще завършим добре годината. Що се отнася до това, дали ще има феърплей в мачовете в последния кръг, коментарът трябва да го направите вие. Нас ни интересува само победата утре.”