Босът на Локомотив Сф Николай Гигов надъха лично своите футболисти за успех срещу Черноморец в Бургас. Президентът на железничарите участва по традиция в тренировката на своите днес, като преди нея бяха раздадени премиите за хикса в предишния кръг с ЦСКА. Този път футболистите ще знаят предварително и размера на бонусите, които ще получат при победа в понеделник на стадион „Лазур”.

В мача участие няма да могат да вземат контузените Иво Иванов и Атанас Атанасов, а Дарко Савич е под въпрос. Групата за двубоя ще бъде определена утре, а в неделя тимът ще замине с клубния си автобус за Слънчев бряг, където ще бъде на кратък лагер до мача.

При разузнаването на съперника локомотивци са забелязали добрата му игра при статичните положения, на което ще бъде обърнато внимание в подготовката за срещата.

Мачът е между два от водещите отбори, които са с равен брой точки – по 19. Локомотивци обаче имат по-добра голова разлика от „акулите” . Столичани са втори в класирането, а бургазлии четвърти.

Напоследък Локомотив се представя силно в Бургас и няма загуба от 7,5 години в морския град. Миналата есен „червено-черните” биха с 2:0 на „Лазур”, но през пролетта загубиха у дома с 0:1.

В „Надежда” останаха учудени от информациите в медиите, идващи от Ботев Пд, че Марчо Дафчев и Илиян Гаров ще се завърнат през зимата при „канарчетата”. Нито ръководството, нито двамата играчи, знаели нещо по този въпрос.