Новият член на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз и президент на Локомотив София Николай Гигов сподели, че назначаването на Станимир Стоилов за национален селекционер е възможно най-доброто решение.

„Първият подобен прецедент беше когато взеха моят треньор Христо Бонев от Локомотив, така че не виждам никаква пречка. Станимир Стоилов е един утвърден специалист и смятам, че ще направи необходимото, за да отидем там, където ни е мястото”, заяви след края на Конгреса Гигов.

"Аз не се чувствам толкова нов, тъй като съм бил в два Изпълкома преди това и съм първият който напусна след като беше избран, защото не ми харесваше състава. Сега обаче ми харесва и ще работя с удоволствие за него. "

"Знаете, че футболът у нас е сираче и то държава, и от изпълнителна власт. На мен личният ми приоритет и моята лична болка са базите и това е нещото върху което ще се опитам много сериозно да поработя по тази тема."

„Всичко, което е възможно и е по силите ми ще го направя тази насока, разбира се, заедно с екипа, с който ще работя, тъй като сам човек ще му бъде много трудно. Надявам се, че с този Изпълком, и като личности, и като фигури ще се опитаме да постигнем нещо добро”, сподели още босът на Локомотив София.

Николай Гигов не пожела да коментира твърденията, че той ще бъде един от вицепрезидентите на БФС.