Президентът на Локомотив Сф Николай Гигов призовал своите подопечни да преследват с всички сили Купата на България, разбра Гонг. Босът на „червено-черните“ навести своите в „Надежда“ днес, а преди тренировката, в която участва и той, надъха отбора .

„Стягайте се, чака ни дълъг сезон. Искам Купата!“, казал Гигов на футболистите. Спечелването на втория по значение трофей изглежда по-постижима цел за железничарите, тъй като те срещат на четвъртфинала Ботев у дома, а основните съперници Литекс и Левски ще се изправят в пряк сблъсък и единият ще отпадне.

Стъпките до финалния мач ще са само две, докато в първенството преднината от 10 точки на ЦСКА изглежда доста по-внушително. Очаква се Гигов да присъства поне на част от подготовката в Кипър и да гледа някои от срещите.

Междувременно стана ясно, че за Острова на Афродита ще пътуват 24 играчи на Локото. Там вторият в класирането ще изиграе 5 контроли. В момента Дарко Савич е контузен, а Урош Голубович е все още в Сърбия по неприятен повод в семейството.