Делегатът на мача Левски – Литекс Костадин Гергинов отказа да коментира съдийството на Николай Йорданов, като обясни, че мнението му ще бъде научено след доклада, който ще предаде.

Според бившия рефер съдиите са най-беззащитните хора в българския футбол и заради това излизат притеснени на терена. Гергинов препоръча треньорите да гледат своите отбори и да не търсят вината в съдиите.

„Тази вечер ще напиша оценката. Не мога да коментирам изявленията на Левски, аз ще оценя съдийството такова, каквото е било. Наблюдавах мача на живо, няма да коментирам отсъжданията. Ще отразя всичко в доклада”, заяви Гергинов.

„В някои моменти претенциите са основателни. Всеки един гледа през собствената си призма и вижда нещата такива, каквито искат да бъдат. Аз не смятам, че трябва чужденци да свирят мача. Само той (Николай Йорданов) беше останал като вариант, който да свири този мач. Няма да коментирам решенията на съдийската комисия”.

„Утре ще предам доклада си и ще се знае оценката. Той е стандартен. Един съдия се изглежда като един футболисти, не можем да го хванем от улицата и да го пуснем. Както виждате, пускаме и млади съдии, искаме да създадем конкуренция. Аз мисля, че натискът върху съдиите действа върху всички тях и те излизат на терена притеснени. Трябва да се намери оптималният вариант, натискът идва отвсякъде. Дали ще е Димо или някой друг, посоката е ясна, опитваме се да осигурим спокойствие. Искаме грешките да са по-малко и да няма тенденциозност. Цветан Георгиев и Георги Игнатов бяха извадени по решение на Изпълкома. В нашата работа никой не се меша”.

„Треньорите трябва да си гледат работата в клубовете, а не да търсят вината в съдиите, от това няма полза. Ако всеки си гледа собствената градина, това ще е добре и за футбола и за съдийството. Няма човек, който не греши. Сигурно има грешки и в нас, но ние искаме да има спокойствие в тези момчета. Ако кажа, че съдиите са слаби, би звучало като оправдание, разполагаме с този материал и искаме да подобрим всичко. Много малко са хората, които могат да изкарат дерби срещите”.