Завърналият се от Китай Герасим Заков е най-новото попълнение на Нефтохимик, информира сайтът „Топ Новини Бургас“. Нападателят парафира договор за три месеца и в момента очаква жълтата си карта преди да бъде официално картотекиран.

„Преди около седмица започнахме по-сериозни преговори с Нефтохимик и бързо постигнахме разбирателство. В момента е труден период за отбора, за феновете и за всички, но се надявам да излезем от тази ситуация. Радвам се, че ще играя в Нефтохимик, защото е име в българския футбол. Чакам документите си, за да видя, кога ще мога да бъда на разположение. Подписах до края на декември. Няма много мачове дотогава, но колкото – толкова. Когато този договор изтече, може да седнем и да коментираме отново, засега обаче, оставам само до края на този полусезон”, заяви най-новото попълнение на Нафтата.

„Доволен съм от престоя си в Китай, беше едно ново преживяване за мен. Сблъсках се с една нова култура. Имаше и други оферти пред мен, които по една или друга причина не се осъществиха, благодарение на хора, които се опитаха да ми свършат „услуга”. Така се случи, че в крайна сметка се озовах тук, но това е животът. Офертите не бяха от български клубове, за други първенства ставаше въпрос, но имаше някои разминавания, които се получиха впоследствие. Останах без отбор и алтернативата Нефтохимик ми се видя добра. Надявам се и аз да успея да помогна на отбора”, добави нападателят.

„Като знам предисторията на Нефтохимик – те имаха проблеми от самото начало, още преди да започне първенството. Може би това се е отразило на отбора. Серията, в която бяха навлезли – срещу доста силни отбори, също е неприятна и трудно можеха да вземат нещо. Въпреки това познавам потенциала на момчетата. Дано феновете да ги подкрепят и да застанат зад тях, защото в такива трудни моменти се вижда, дали един отбор има фенове. Всеки от нас ще се раздаде на 100 %, за да тръгне Нефтохимик във възходяща линия. Тежко е, много е тежко след толкова загуби, но вярвам, че момчетата ще успеят да се вдигнат”, завърши Заков.