Гръцкият Левадиакос е отправил оферта на Ботев Пд за нападателя Георги Какалов. Българският треньор на тима Георги Василев има желание да привлече Какалов в състава си. От ръководството на „канарчетата” обаче заявиха, че е малко вероятно да се осъществи подобен трансфер. „Решили сме да не продаваме футболисти за жълти стотинки. До момента сме имали оферти само за преотстъпване”, коментира изпълнителният директор на „жълто-черните” Марин Бакалов.

Според запознати, шефовете на Ботев приемат оферти само за трима футболисти - Георги Какалов, Емил Урумов и Дормушали Саидходжа, с които могат да се разделят при изгодни финансови условия.

В същото време, в клуба се е получило потвърждение за пристигането на четирима бразилски футболисти и габонец. Петимата ще дойдат още за първата тренировка на „жълто-черните” в началото на седмицата.

Ботев ще срещне Черноморец на 9 февруари в Нова Загора. Контролата бе уточнена днес между спортно-техническите ръководства на двата тима.

Президентът на "жълто-черния" клуб Димитър Христолов заяви, че няма да бъдат правени спънки на полузащитника Васил Гърков, който изяви желание да напусне тима.

Аржентинецът Мауро Алегре се връща в Ботев, съобщиха от управата на клуба. Южноамериканският полузащитникът ще се прибере в Пловдив още в събота (5 януари). Мауро Алегре пропусна последните мачове на Ботев от есенния полусезон на "А" група, след като се прибра в Аржентина заради смъртта на баща си.

Шефовете на "жълто-черния" клуб ще разчитат на него, тъй като има потенциал да стане един от водещите играчи в тима и затова не смятат да го продават на друг клуб.