Изпълнителният директор на Миньор Перник Георги Славчев бе разочарован след отпадането на своя тим на полуфинал в турнира за Купата на България, най-вече заради головата немощ на неговите футболисти.

„Имаше хъс, но когато не можеш да вкараш, когато излизаш на добри положения, няма как да се получи. Едно е да вкараш гол, да скочи малко публиката, тогава се получава истински двубой. Без да вкараш гол, няма как да спечелиш,” коментира той след 0:1 на „Стадиона на мира” в Перник.„Отдавам го на неможене. Няма как. Не може в толкова мачове да отбележим толкова малко голове. Днес създадохме шест-седем положения, един качествен голмайстор щеше да вкара четири гола.”

„На някои от футболистите това може да се окаже единственият шанс в живота да играят финал за Купата на България. Няма защо да си мислим за първенството. Биеш днес и отиваш със самочувствие в Благоевград. Загубихме по един левашки начин. Без Литекс да ни надиграе с нищо. Литекс не вярваше, че ще ни победи тук,” добави Славчев.

Относно шампионата в А група и слуховете за уговорени мачове, Георги Славчев отсече: „Миньор играе честно, питайте другите отбори дали играят честно. Видяхте мача в Пловдив, нали беше уговорен…Ние ако искахме, щяхме да го купим мача там. Но за какво?! Ние играем честно. Сигурно и Ливърпул ако им дойде на някои от другите отбори, и него ще бият.”