Националният вратар на Левски Георги Петков демонстрира завидно майсторство в края на днешната тренировка на тази част на отбора, която няма да вземе участие в срещата с Динамо Киев. Станимир Стоилов изведе футболистите на занимание преди обяд, в което най-вече отиграваше тактическите упражнения с топка. В това време Лусио Вагнер въртеше обиколки на терена, а Шакиб Бензукан тичаше в морето.

В края на тренировката Георги Петков прие желанието на неговите съотборници, както и на Станимир Стоилов, Цанко Цветанов и Емил Велев, че могат от 15 удара от границата на наказателното поле да му вкарат повече от 12. Всички участващи в облога имаха право на по един удар.

При първия опит Петков спаси повече от 5 удара и това накара тримата треньори и всички изпълняващи да подскачат пред погледа на вратаря. Облогът бе, който загуби да прави подскоци. Докато изпълняваха изгубения бас, футболистите и треньорите трябваше да слушат и подигравките на вратаря, който със самочувствие заяви, че всичките те нямат 15 гола за сезона, та сега ли да му вкарат.

Помощник треньорът Емил Велев се опита да се измъкне от подскачането, защото бил вкарал своя удар, но Стоилов накара абсолютно всички, вкарали или не, да изпълнят облога.

Преди да даде край на тренировката, футболистите помолиха треньора да им даде по още един шанс да вкарат 12 от 15, и му обещаха те да вкарат своите удари, но трябваше и да се надяват треньорите да вкарат своите, за да могат да натрият носа на вратаря. Петков прие и втория облог.

Най-емоционален при изпълнението на вторите удари бе Зе Соарес, който е научил някои български изрази, които не са за писане. Сред изпълнителите бяха Боримиров, Живко Миланов и всички останали, които имат претенциите, че са добри при шутовете от границата на наказателното поле.

Преди да тръгне утре за Северна Ирландия, Петков не пропусна шанса и втори път да се „гаври” със съотборниците си, като и отново не позволи да му вкарат повече от 4 гола.

Този път той се наслаждаваше на подскоците, като приканваше всички, и най-вече треньорите, да подскачат още по-високо, като особено удоволствие изпитваше от факта да гледа Емил Велев. До трети облог не се стигна поради факта, че стражът отчая изпълнителите със своите невероятно спасявания.

Петков прати загубилите да пият по една студена вода, а някои като Боримиров и Живко Миланов да се изкъпят в морето. Двамата капитани послушаха съвета му и охладиха страстите.

Вечерта, след мача с Динамо, всички ще гледат видеозапис от контролата със Стяуа (0:1), а треньорът ще направи разбор.